Danmark har hamstret COVID-19-vacciner trods WHO-appel : Har købt 47.400.000 – og betalt 3.184.700.000 kroner for dem

Del artiklen her:

Trods appeller fra verdenssundhedsorganisationen WHO og at corona i høj grad rammer en anden demografi end den danske, har den danske stat alligevel fyldt lagrene op til bristepunktet. Alle danskere inklusiv nyfødte babyer og børn vil således kunne blive vaccineret omkring fire gange, hvis alle vacciner bliver taget i brug.

Fra den 1. august ophører en række af coronarestriktionerne, hvilket blandt andet skyldes, at det efterhånden er over halvdelen af den danske befolkning, der er blevet vaccineret mod sygdommen. Men før at vi kunne nå så langt, har det i dén grad været nødvendigt at indkøbe vacciner til samtlige danskere.

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statens Serum Institut (SSI), at Danmark i alt har købt intet mindre end 47.400.000 corona-vacciner. Beregnes to vacciner per dansker betyder det, at alle omkring 6 millioner danskere næsten kan blive vaccineret 4 gange, før lagrene er tømte.

Samtidig fremgår det af aktindsigterne udleveret af SSI, at alene indkøbene af vaccinerne er blevet en bekostelig affærer for danskerne. Det skyldes, at der er brugt 3.184.700.000 kroner på indkøbene, hvorfor hver vaccine i gennemsnit står de danske skatteydere i lidt over 67 kroner.

De store indkøb kommer på trods af, at WHO igen og igen har advaret rige industrilande som Danmark mod at hamre indkøb af vacciner. I modsat fald ville konsekvensen blive, at mange indbyggere i fattige lande ville dø. Ligesom det ifølge WHO vil skabe optimale betingelser for mutationer, sådan som vi senest har set det med den indiske Delta-variant.

SSIs oplysninger om antallet af indkøbte corona-vacciner og udgifterne hertil

 

Langsommelig sagsbehandling fra SSI

Men for at SSI overhovedet udleverede de ellers formodede simple opgørelser over udgifterne, fandt den offentlige myndighed det nødvendigt med en langsommelig sagsbehandling. Således udsatte den flere gange fremsendelsen af tallene med det, der fremstod som rene standardskrivelser.

Desuden må det anses for iøjnefaldende, at SSI langt fra selv stod for den juridiske behandling af Journalista.dks aktindsigtsbegæring. Det kan ses ved at en medarbejder fra Kammeradvokaten, et privat advokatfirma med defacto-monopol på levering af juridisk rådgivning til større offentlige myndigheder, har været en del af det team, der har behandlet Journalista.dks begæring.

Kammeradvokaten måtte sidste år standse markedsføringen af et kursus i udlevering af aktindsigter, grundet omfattende kritik af dets indhold. Dette skyldes at der tilsyneladende var tale om kurser, hvor Kammeradvokaten ville undervise sine offentlige kunder i, hvordan de kunne begrænse offentlighedens adgang til netop aktindsigter.

Del artiklen her:
21 Comments

 1. Der er penge nok, når sosserne sidder på pengekassen. Mon det bliver brugt, inden det bliver for gammelt? Der meldes om aftagende glæde for at få sprøjten.

  Nå pyt, de sidder på pengekassen et par år mere.

 2. @ Tavsen: “Nå pyt, de sidder på pengekassen et par år mere”.
  Er kæden hoppet af? Der er rigelig med tid til at køre Danmark totalt konkurs! Det er dig & dine der betaler, Fjols!
  OG, MSM glæder sig over at beskæftigelsen er den højeste i årtier, det er jo intet mindre end en sensation, JUBIIIIIE, men, det er offentligt ansatte og betalte der er kommet i arbejde, det er ikke i den private sektor, det beretter MSM bare ikke noget om. Om det bliver dyrt? you do the math, MF!
  Stem NB! SIAD!

  • Piotr. Tak for dine venlige ord. Ironi kan være svært.

   Men jeg tror ikke et døjt på, at DSU regeringen evner det at disponere. Jeg har heldigvis udtjent min værnepligt på arbejdsmarkedet, og er blevet folkepensionist for længst. Noget som jeg skulle ansøge om, grundet den enorme import af af vegeterende “berigere”. Min far fik den automatisk, men der skal spares, hvor det er muligt. Så det rager mig en papand, hvordan flertallet af danskerne stemmer.

   Og jeg tror heller ikke et døjt på, at vi skulle have flest i beskæftigelse i dag. PROPAGANDA for en “arbejderregering”. Jo flere papirnussere ansat, desto hurtigere bliver statskassen tømt. Men renterne er billige nu om dage.

   Men DSU regeringen kender ikke forskellen på det offentlige og private arbejdsmarked. Det så vi tydeligt, da de lukkede ned.

  • Jeg vil æde min hat på, at det er BigPharma, der har betalt pengene. Så et indslag i går på et screen shot af nyhederne om et privat firma, der havde fået udbetalt 263.000 kr pr. vaccination af 60 personer med de skrottede såkaldte vacciner fra Johnson og Johnson og AstraZeneca, ialt over 16 mio kr. Og det var en af regionern, der havde formidlet kontakten. Altså betalt af BigPharma, hvilket beviser, hvor mange penge de råder over til at indføre deres sindsyge nye verdensorden, hvor vi alle gøres til slaver for den rige elite.

 3. Tavsen! Håbede på at måtte være ironi.
  Det er dybt krænkende som landets ældreborgere bliver vanrygtet, specielt dem der har sparet op eller ejer sin bolig, de er nærmest lyst fredløse.
  Du kan umuligt være totalt ligeglad, med hvordan der stemmes i DK, det håber jeg ikke.
  Vi burde starte et nyt parti og kalde det “Pensionisterne”.
  Indtil da stem NB! SIAD!
  P.

  • Piotr

   Jeg har været ligeglad med udviklingen, siden jeg kom i mindretal på gaden, hvor jeg færdes her på Vestegnen. Demokratisk pacifist som jeg er.

   Tommy Ahlers har lige kvittet politik med den samme erkendelse som en anden dygtig mand Kaj Dige Bach. De dygtige kan udrette mere for danskerne udenfor FT, end 179 mennesker kan i FT

 4. Niels Riis Ebbesen

  Jeg er overbevist om, at aktindsigt er den bedste måde til at have styr på facts.

  De nys indkøbte er altså en yderligere forøgelse af lageret af vacciner. Mon det er bestemt af EU? Der forventes nok flere vaccinationer end de 2-3 vi regner med i dag. Forhåbentlig er holdbarheden god nok. Mælk har også en udløbsdato.

  “Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statens Serum Institut (SSI), at Danmark i alt har købt intet mindre end 47.400.000 corona-vacciner.”

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/danmark-koeber-ny-type-vaccine/8769570
  “Selvom vaccinationsindsatsen er i fuld gang med vaccinerne fra Pfizer/BioNTech og Moderna, har Danmark tilsluttet sig en forhåndsaftale, som EU-Kommissionen har indgået med virksomheden Novavax.
  Danmark har dermed sikret sig 280.000 doser af firmaets bud på en coronavaccine til en samlet pris på cirka 37 millioner kroner.”

 5. Niels Riis Ebbesen

  Mit svar forsvandt.

  Men det kommer da så sandelig an på regeringens evne til at disponere. Har de nogen erhvervserfaring, eller er de alle teoretikere?

  • Se under Ministrene i menuen.
   Det er sgu en sørgelig forsamling.
   https://www.regeringen.dk/

   Nu kører NB en ny kampagne om frås. Der er p.t desværre kun fokus på 6 mia kr…En dråbe i havet. Vores velfærd ødsles væk!
   https://stopfraas.dk/?link_id=XjUIUkySKC40

   Her er et eksempel på rigtigt frå(d)s: Massiv indkøb af injektioner og ca 2 mia per måned til “test”. Alt sammen taget fra borgernes lommer. -Og så påstår de at det er “gratis”. Regeringen fylder ALT for meget og gavner ALT for lidt. De har glemt, at de ARBEJDER for os – ikke den anden vej.

   Den offentlige sektor er blevet alt for stor og forvandlet til en ægte gavebod.

 6. I vores demokrati magter vælgermassen ikke at kontrollere de valgte “politikere”. Grundet almindelig dumhed og sløvhed, plus en faldende moral. Derfor går det galt.

  Jeg har formuleret denne om demokrati:
  Høns vil vælge høns, køer vil vælge køer, idioter vil vælge idioter. Vi vælger nogen der ligner os selv. Så prøv således at se den “OVERBEVISENDE INTELLIGENS” i Folketinget. Det er det vi kommer til at dø af.

 7. Indkøbt til danskerne og foræres nu væk. Minder om bebyggelserne i Tingbjerg og Mjølnerparken.

  “Danmark donerer tre millioner doser coronavacciner – Nyhederhttps://nyheder.tv2.dk › 2021-09-21-danmark-donerer-…
  for 17 timer siden — Vaccinedoser fra AstraZeneca og Johnson & Johnson skal bruges i blandt andet Afrika, oplyser statsministeren.”

  https://www.ft.dk/da/folkestyret/folketinget/finansloven
  1. jul. 2021 — Danmark donerer 2 mio. vacciner … Regeringen har afsat 1 million vaccinedoser til donation til Albanien, Bosnien-Hercegovina, Kosovo og …

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*