Dyr fest i ungdomsskolen : Topband betalt 51.875 kroner for koncert

Del artiklen her:

Tiden hvor ungdomsklubberne stiller en scene til rådighed for et lokalt amatørband er forbi. I hvert fald i Furesø Kommune, hvis ungdomsskole gerne betaler store beløb for underholdning af landskendt orkestre.

– Furesø skal i 2016-budgettet spare sammenlagt omkring 60 mio. kr. og fire millioner af disse skal findes indenfor skoleområdet.

Sådan lød det i juledagene 2015, da Furesø Kommune på sin hjemmeside oplyste, at det var nødvendigt med en lang række nedskæringer, hvis skolebudgettet skulle hænge sammen. I samme forbindelse udtalte formanden for Børne- og Skoleudvalget, socialdemokraten Henrik Poulsen, at det var et samlet udvalg, der stod bag spareplanerne.

Hvad der dog ikke fremgik af udtalelserne fra hverken kommunen eller Henrik Poulsen var, at spareøvelser indenfor denne del af forvaltningen var nyt i Furesø Kommune. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk blandt andet har opnået i det forbrug, som skoleforvaltningen har haft de senere år.

Herunder også i en koncert, som skatteyderne fik lov til at betale med Ulige Numre. Et band der slog igennem tilbage i 2011, og efterfølgende opnåede en række optrædender på forskellige festivals, ligesom det også efteråret 2015 gennemførte en større Danmarks-turné.

 

Ungdomsskole gav gratis koncert

Helt så så stort et navn var Ulige Numre ikke i 2012, hvor bandet stadig var på vej frem på den danske musikscene. Hvilket blandt andet understreges ved, at det dette efterår vandt sin første større pris, hvilket skete ved Årets Steppeulv for gennembrudssangen København.

Den op ad gående kurve for bandet med Carl Emil Petersen i spidsen, kunne også indirekte læses ud af den aftale, som blev stablet på benene med ungdomsskolen i Furesø. Den skatteyderfinansierede aftenskole betalte inklusiv moms 51.875 kroner for, at Ulige Numre den 16. august 2012 gav en koncert for ungdomsskolens brugere.

En pris der skal ses i sammenhæng med, at Ulige Numre i 2012 var et af Danmarks absolut mest omtalte bands. Det var en af årsagerne til, at det dette forår vandt talentprisen ved P3 Guld.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*