Endnu engang : DR-chef ansat uden jobopslag – til løn på 800.000 kroner om året

Del artiklen her:

DRs journalister kræver altid gennemsigtighed, men kravet gælder tilsyneladende ikke for det statslige mediehus selv, ved dets ansættelser. Eksempelvis for chefen for co-produktioner, som blev ansat uden jobopslag.

– Det tyder på, at DR har en lige lovlig kreativ fortolkning af, hvad der kan karakteriseres som organisationsændringer. Ud fra det foreliggende ligner det en forfremmelse til en ledig chefstilling, og det må DR ikke gøre, uden at jobbet slås op.

Sådan lød det fra Karen-Margrethe Schebye, advokat og partner i SJ Law, overfor BT i forbindelse med, at formiddagsavisen i februar kunne dokumentere, at Tatjana Kandel var blevet ansat som repertoirechef. Det vel og mærke uden, at hendes stilling var blevet slået op, da hun i stedet var blevet udpeget af en anden DR-chef, som hun i forvejen kendte fra forlaget Edition S.

Journalista.dk kan nu afslører, at brugen af ansættelser indenfor DR uden jobopslag, er langt mere omfattende end først antaget. Således gælder det også for en række andre chefer, hvis højtlønnede stillinger ingen udenforstående har kunnet byde ind på.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Danmarks Radio.

 

Chef for co-produktioner og partnerskab også ansat uden opslag

Det blandt andet i ansættelsesforholdene for Søren Therkelsen, der var blandt de ledende medarbejdere på det skandaleramte Melodi Grand-Prix i 2014.

Ifølge en skriftlig udtalelse fra DR Jura oplyser den statslige medievirksomhed, at Søren Therkelsens job ikke blev slået op – men at han fik det efter en såkaldt omplacering :

– Søren Therkelsens nuværende stilling i DR er chef for Co – produktioner og partnerskab. Søren Therkelsen fik orlov fra sin stilling som chef for event i forbindelse med afviklingen af ESC 2014. I forbindelse med hans returnering valgte kulturdirektør Tine Smedegaard at lade Søren Therkelsen fokusere på to af de driftsmæssige aktiviteter, som hidtil havde ligget i stillingen som eventchef: a) Co-produktion af større underholdningsserier i samarbejde med eksterne produktionsselskaber samt b) aftaleindgåelser ift. større samarbejder omkring events og større begivenheder, m.m. Der var tale om en omplacering.

Samtidig viser andre aktindsigter i Søren Therkelsens ansættelse, at det er en ganske givtig af slagsen. I 2016 tjente han før skat 790.445,95 kroner, hvilket er en stigning på 30.000 kroner siden 2012.

Uanset Danmarks Radios store problemer med afholdelsen af Melodi Grand-Prixet i 2014, modtog Søren Therkelsen alligevel dette år en bonus på 50.000 kroner for sin indsats i forbindelse med musikkonkurrencen.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*