Gaver ydet som særeje

Del artiklen her:

Hvad vil det sige, hvis en gave gives som særeje for modtageren – og hvad skal man gøre for at gaven ikke skal deles ved separation eller skilsmisse?

Hvis ægtefæller går fra hinanden vil den økonomiske og juridiske konsekvens normalt være, at deres aktiver og passiver skal deles noget nær ligeligt mellem dem. Det betyder også, at selv store gaver som ægtefællerne har modtaget under deres ægteskab, vil skulle deles – uanset hvad ønsket er fra gavegivernes side.

Der er dog én måde at undgå det på – nemlig ved at give gaven som særeje. Det klassiske eksempel er, hvor forældre giver deres barn et arvestykke i gave. Et arvestykke der er gået i arv i generationer og som forældrene ønsker, skal blive i familien, også hvis deres barn skulle gå hen og blive skilt eller separeret.

Blandt de firmaer som har specialiseret sig i familieret er Juristkontoret, hvilket også vil sige forhold omkring særeje. Blandt andet udarbejder firmaet de nødvendige dokumenter, der skal bruges i forbindelse med oprettelsen af særejet.

Det tager Juristkontoret kun 1.499 kroner for inklusiv moms – og samtidig ydes prisgaranti.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*