Journalista.dk opkøbt af DR – skal levere længe savnet undersøgende og afslørende journalistik

Del artiklen her:

Statsmediet har taget konsekvensen af, at man i for mange år har fremstået som specielt venstreorienterede regeringers forlængede arm. Derfor har Danmarks Radio investeret i Journalista.dk, for som noget nyt at levere graverhistorier om det offentliges pengeforbrug.

Danmarks Radio Journalista.dk

 

juristkontoret

Selv om Danmarks Radio hvert år modtager omkring 4 milliarder kroner i offentligt tilskud, har der de seneste år været meget langt mellem de afslørende og afdækkende historier fra statsmediet. Der har været så langt mellem afsløringerne fra Danmarks ellers absolut største mediehus, at der i medie-Danmark ofte trækkes på smilebåndet, når talen falder på eksempelvis DRs Dokumentargruppe og antallet af dens produktioner.

Det har Danmarks Radio nu taget konsekvensen af, således at man fra i dag den 1. april har overtaget både Journalista.dk og dets medarbejdere. Det for blandt andet at være med til at fjerne indtrykket af en public-service-station, som er særdeles loyal overfor den til enhver tid siddende regering – så længe den er venstreorienteret.

Indkøbet er samtidig sket af hensyn til, at Journalista.dk skal hjælpe på tværs af redaktionerne i Danmarks Radio, for at sikre egentlige graverressourcer hos den tidligere monopolstation.

 

DR : For længe har vi anset spindoktorer for egne redaktionelle medarbejdere

Ifølge April S.N. Ar, DRs direktør for journalistisk kvalitetssikring, er opkøbet af Journalista.dk afgørende for statsmediets journalistiske profil :

– Det seneste halve års tid har vi i alt for høj grad fokuseret på, hvad vores politiske chefer har ønsket, vi skulle bringe af nyheder. I lange perioder har vi derfor også haft et kontor stående til regeringens spindoktorer, så de kunne føle sig hjemme her på DR, hvor mange af dem tidligere har arbejdet. På den måde har de på optimal måde kunnet forberede de historier, som efterfølgende ukritisk er blevet viderebragt på DR og konsekvent med socialdemokratiske politikere sat i et positivt lys.

Med tilgangen af Journalista.dks kritiske journalistik, vil Danmarks Radio ifølge April S.N. Ar forsøge at gå væk fra sin nuværende praksis med en høj grad af clickbait og referering af historier fra andre medier :

– Danskerne tvinges til at betale milliarder af kroner hvert år til ikke kun de høje lønninger hos DR, men også udsendelser og artikler, som de færreste enten ser eller læser. For fremtiden skal trykket i højere grad være på medie end stat i statsmedie, efter det desværre nok har været tilfældet de seneste årtier.

Samtidig betyder opkøbet, at Journalista.dk ikke længere vil stå bag artikler om Danmarks Radio og dets pengeforbrug.

Del artiklen her:




1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*