Skilsmisse efter periode som separeret

Del artiklen her:

Selv om skilsmisse kan kræves uanset årsag efter længerevarende separation, er det alligevel en god idé for de nu tidligere ægtefæller, hvis de kan finde frem til en mindelig løsning i forhold til fordelingen af deres aktiver og passiver.

Separation svarer på mange måder til en suspension af ægteskabet, fordi den giver mulighed for, at ægtefællerne afgør om de skal genoptage samlivet eller endeligt gå fra hinanden via en skilsmisse. Men for at undgå at separationen trækker unødigt i langdrag, har man fra lovgivers side sat en tidsfrist på 6 måneder.

Fra dette tidspunkt kan enten den ene eller begge tidligere ægtefæller kræve skilsmisse, uden at angive nogen nærmere årsag. Tilstrækkeligt er således alene, at der er gået 6 måneder fra separationen trådte endeligt i kraft, til kravet om ægteskabets endelige ophør fremsættes.

Ved skilsmisse sker der opgørelse af parternes aktiver og passiver, som efterfølgende skal fordeles mellem dem. En proces det på mange måder er tjenligt for de tidligere partnere, hvis de kan nå frem til en mindelig løsning omkring. I modsat fald er risikoen, at det er domstolene der skal afgøre skilsmissens vilkår – hvilket kan tage flere år og koste flere hundrede tusinde kroner.

Blandt de firmaer der har specialiseret sig i udarbejdelsen af aftaler i forbindelse med skilsmisse, hvilket typisk omtales som bodelingsoverenskomster, er Juristkontoret. Det tager Juristkontoret 1.499 kroner inklusiv moms for, hvilket som et særsyn, endda sker med prisgaranti.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*