Margrethes helikopterlandingsplads udløste kæmperegning

Posted by: on jan 8, 2016 | No Comments

En helikopterlandingsplads, er ikke bare en helikopterlandingsplads. I hvert fald ikke hvis den skal placeres på Fredensborg Slot, så Kongehusets medlemmer anført af Dronning Margrethe kan hentes og bringes med stil.

- Det sker blandt andet af sikkerhedsmæssige årsager til de gæsterne der kommer i Slotshaven. Derfor er det meget mere sikkert, at have landspladsen på det lukkede område i ‘Den Reserverede Have’.

Sådan lød en del af forklaringen fra Slotte- og Kulturejendomsstyrelsen ifølge Lokalavisen på, hvorfor det i 2011 og 2011 var nødvendigt at anlægge en ny helikopterlandingsplads på Fredensborg Slot, som er forbeholdt kongehusets medlemmer. Hvad styrelsen dog ikke oplyste var, hvad det kostede skatteyderne at anlægge den royale landingsplads.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Slotte- og Kulturejendomsstyrelsen. Udgiftsbilag der fastslår, at det langt fra var en billig oplevelse at give de kongelige forbedret adgang til helikoptere.

Således lød regningen for landingspladsen på 239.913,88 kroner, hvilket blev sendt videre til skatteyderne.

Læs også : Ulrik Haagerups 4 stjernede pendlerliv – betalt over licensen

Regningen fra Skælskør Anlægsgartnere A/S for anlæggelse af helikopterlandingsplads ved Fredensborg Slot

Regningen fra Skælskør Anlægsgartnere A/S for anlæggelse af helikopterlandingsplads ved Fredensborg Slot

 

 

 

 

 

 

 

Beløbet skal ses som et udtryk for, at helikopterlandingspladsen blev anlagt af private anlægsgartnere og landskabsarkitekter – i stedet for eksempelvis af det offentliges egne medarbejdere.

Læs også : Spareborgmester med hang til dyre hoteller og eksklusive vine

Det fremgår tydeligt af fakturaerne hvoraf Skælskør Anlægsgartnere A/S tegnede sig for størstedelen, da de fremsendte en faktura på 154.400 kroner. De resterende udgiftsbilag kom fra Schønherr, der er et landskabsarkitektfirma med kontorer i både Århus og København.

De to selskaber sørgede således for, at brugerne af Fredensborg Slot har fåret optimale betingelser for at lande og lette, når de hentes og bringes af Forsvarets helikoptere. I praksis vil det hovedsageligt sige Dronning Margrethe, som er den største kongelige forbruger Forsvarets helikoptere.

Læs også : Canada-rejser sprang budgettet : 419.685 kroner over forventet

Regningseksempler fra Schønherr A/S fra deres deltagelse i anlæggelsen af en helikopterlandingsplads ved Fredensborg Slot

Regningseksempler fra Schønherr A/S

Like & del vores artikler:

Comments

comments