20.000 kroners middag for Himalaya-gæster

Del artiklen her:

Der var trængsel ved buffeten, da Institut for Flerpartisamarbejde under Folkemødet i 2014 inviterede 50 gæster. Men kun halvdelen af deltagerne, var en del af den oprindelige delegation.

Som afslutning på studieturen vil de to delegationer bruge fredag den 13. juni på Bornholm for at opleve, hvad vi kalder for Folkemødet.
Sådan lyder en oversat udgave af en del af introduktionen til besøget af en større delegation fra Bhutan og Nepal, da Institut for Flerpartisamarbejde på sin hjemmeside omtalte dens forestående ankomst. Hvad instituttet, der finansieres via Finansloven med udgangspunkt i ulandsbistanden, dog ikke fortalte var, hvad besøget af de asiatiske politikere kostede de danske skatteydere. Ikke kun i forhold til opholdet som helhed, men også for dets enkelte dele som eksempelvis turen til Folkemødet.
Journalista.dk har fået aktindsigt i udgifterne og kan derfor fastslå, hvad det kostede at være værter for de mange udenlandske gæster sommeren 2014.

Astrid Krag blandt deltagerne ved middag på Bornholm
Alene prisen for at sende de 25 deltagere med medarbejdere fra Institut for Flerpartisamarbejde, gæster mv. til Folkemødet, løb ifølge de udleverede bilag op i 41.289 kr. En udgift der i høj grad skyldtes en middag på Bornholm, hvor der også blev plads til andre end Himalaya-politikerne og medarbejdere fra Institut for Flerpartisamarbejde.
Ifølge de udlevere bilag, deltog der 50 i middagen på en restaurant tæt på festivalpladsen. Dermed var antallet af bespiste fordoblet, i forhold til deltagerne i Institut for Flerpartisamarbejdes studietur. Det skyldtes bl.a. at en række politikere også fandt vej til restauranten i Sandvig, hvor af den mest kendte var socialdemokraten og Vild med dans-deltageren Astrig Krag. Blandt gæsterne var også den zambianske politiker Elias Chipimo Jr. og en repræsentant for Økologisk Landsforening, der ligesom resten af selskabet fik adgang til buffeten. Den kostede 300 kroner stykket, således at regningen inklusiv drikkevarer samlet beløb sig til 19.833 kr.
Inklusiv udgifter til færger og broer samt chartring af bus, hvor der også blev fundet plads til Økologisk Landsforenings repræsentant, kostede udflugten til Bornholm i alt 41.289 skatteyderkroner.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*