Pris per kursusdeltager fra Nepal og Bhutan : 32.244 kr.

Del artiklen her:

Der blev ikke sparet på noget, da Institut for Flerpartisamarbejde sidste sommer arrangerede en studietur for politikere fra Himalaya. I snit kostede hver deltager de danske skatteydere 32.244 kroner.

I dag starter Institut for Flerpartisamarbejdes studietur for politiske partier fra Bhutan og Negal i Danmark med titlen ”Learning from Danish Democracy in Action 2014”
Sådan skrev Institut for Flerpartisamarbejde på sin hjemmeside den 3. juni 2014, da instituttet hovedsageligt finansieret af ulandsmidler gjorde klar til at modtage en større delegation fra de to eksotiske lande. Vel og mærke en gruppe på 25 deltagere, som ikke havde betalt for rejsen og opholdet selv. Regningen blev sendt videre til de danske skatteydere, som måtte have den store pung frem for at  først og fremmest politikere fra de to lande kunne komme på kursus i Danmark. Journalista.dk har opnået aktindsigt i de udgiftsbilag, som Institut for Flerpartisamarbejde honorerede i forbindelse med besøget fra Østen.

Selv lommepengene blev betalt af skatteyderne
De viser at det i gennemsnit kostede lidt over 32.000 kr. per kursusdeltager, som var på besøg i Danmark sommeren 2014. En regning der ikke kun skyldtes store rejseudgifter, men også at politikerne fra Bhutan og Nepal reelt ikke behøvede at betale noget selv.
Eksempelvis modtog de ifølge bilagene ”per diems”, hvilket kan oversættes med ”per dag” og til en vis grad sidestilles med lommepenge under tjenesterejser. Hver af deltagerne modtog 464 kr. per dag svarende til, at deres samlede skatteyderbetalte lommepengebudget under opholdet i Danmark som udgangspunkt lød på 5.568 kr. Samtidig modtog kursusdeltagerne også ”per diems”, mens de var under rejse – i form af den halve sats under opholdet i Danmark. Dog således at der kunne ske fradrag, hvis fx deltagerne blev bespist fra anden side.
Med andre ord kunne deltagerne fra Bhutan og Nepal også på dette punkt læne sig tilbage, da de sommeren 2014 var i Danmark for at lære om demokrati. Det var nemlig de danske skatteydere, der samlede regningen op.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*