Qvortrup : Har du nogensinde hørt om moms?

Del artiklen her:

Som journalist har Henrik Qvotrup aldrig haft problemer med at gå i kødet på de politikere, som han mener udtaler sig i strid med sandheden. Men der kommer helt andre boller på suppen, når det er Qvortrup selv der kommer under et kritisk lys.

Det betragter jeg som privat, det har jeg ikke lyst til at sige noget om.
Sådan svarede den daværende TV2-stjerne Henrik Qvortrup, da han blev kontaktet af BT omkring størrelsen på indtægter under Folkemødet i 2013. Det skete i forbindelse med en række artikler i formiddagsavisen, hvor man gik tæt på de journalistiske kollegaers indtjening under den politiske festival på Bornholm.
Artikelserien medførte et modangreb fra flere fremtrædende journalister, som ikke mente at deres aflønning var i nærheden af det som BT havde oplyst. Blandt dem var Henrik Qvortrup, som overfor Journalisten benægtede have fået bare tæt på 20.000 kr. for sine bijobs på solskinsøen.  Via opnåede aktindsigter kan Journalista.dk nu dokumentere, at Henrik Qvortrup faktisk udstedte fakturaer på over 20.000 kr. i forbindelse med Folkemødet 2013.

 

Henrik Qvortrup : Pengene skal indbetales til SKAT
I forbindelse med modtagelsen heraf blev Henrik Qvortrup kontakt, og via sin arbejsmail på TV2 sendte han det kortfattede svar :
Har du nogensinde hørt om moms? I Danmark andrager den 25 procent, og pengene skal indbetales til SKAT.
Ifølge aktindsigten fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen kostede det skatteyderne 21.250 kr., at Henrik Qvortrup gav en kort optræden på Bornholm. Selv ved fratrækkelse af momsen, var honoraret til den tidligere Se & Hør-chefredaktør på 15.937,50.
Med andre ord en aflønning, der langt fra var ”betragteligt under 20.000 kr.” – hvilket Henrik Qvortrup ellers udtalte til Journalisten i forbindelse med BTs dækning.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*