Qvortrup har før faktureret over 20.000 kroner for bijob

Del artiklen her:

I sin storhedstid var Henrik Qvortrup ikke kun en af de sikre kort på TV2, men også en efterspurgt foredragsholder. Derfor var det ikke kun under Folkemødet i 2013, at den skandaleramte journalist kunne kræve over 20.000 kroner for få timers arbejde.

Vi befinder os betragteligt under 20.000 kroner.
Sådan lød svaret fra den daværende politiske kommentator på TV2 Henrik Qvortrup, da han via Journalisten tog til genmæle overfor artikler i BT om kendte journalisters biindtægter under Folkemødet 2013. Ifølge den nuværende DK4-vært var avisens oplysninger om tårnhøje salærer for kortvarige optrædender under den politiske festival forkerte, men ligesom kollegaerne nægtede Qvortrup dog at oplyse hvordan de reelle indtægtsforhold tog sig ud.
Via aktindsigt kan Journalista.dk dog dokumentere, at BTs oplysninger om Qvortrups indtægter fremstår korrekte. Ved Folkemødet i 2013 sendte han således i mindst et tilfælde en regning, som var over 20.000 kroner.

 

Krævede 25.000 kr. af Sønderborg Kommune
Et beløb der svarede til hvad Henrik Qvortrup krævede af Sønderborg Kommune, da han november 2011 holdt et foredrag om bl.a. politisk kommunikation. Ifølge den opnåede aktindsigt fra den sønderjyske kommune, kostede det skatteyderne 25.000 kr. at have besøg af den tidligere Se & Hør-redaktør.
Fakturaen var delt op, så det kun var Musiker-Børsen ApS der betalte moms af indtægterne fra besøget i Sønderborg. I modsætning til Henrik Qvortrup selv, skulle foredrags-formidleren betalte moms af sine indtægter.
Musiker-Børsens andel af fakturaen til Sønderborg Kommune udgjorde inklusiv moms 5.000 kr., hvorfor der var 20.000 kr. tilbage til Henrik Qvortrup.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*