48 timers tænkepause ved privatlån slår fejl

Penge
Del artiklen her:

Sponsoreret indhold.

I 2017 indførte regeringen et nyt initiativ i kampen mod de mange privatlån, som sendte folk ud i gældsspiraler. Efter knapt halvandet år kan det dog konstateres, at flere låneudbydere på markedet for privatlån har fundet måder at omgå denne tænkepause. Det betyder, at folk den dag i dag stadig har muligheden for at optage lån og have pengene på deres konto inden for ganske kort tid.

Ideen med det nye politiske initiativ var at give folk en tænkepause på 48 timer før at pengene stod på deres konto. Det skulle forhindre, at folk tog kviklån uden at tænke på konsekvenserne.

Forbrugerne har mulighed for at vælge mellem en kredit og et kviklån, og det er derfor op til forbrugerne selv, hvor hurtigt de ønsker at have pengene. Vælger de en kredit, har de pengene på deres konto med det samme og kan altså derigennem indirekte omgå lovgivningen, mens man ved et kviklån skal vente i 48 timer.

Flere eksperter mener, at der mangler økonomisk uddannelse hos børn og unge i dag. Det kunne imødekommes med privatøkonomiske forløb sideløbende med matematik og samfundsfag i folkeskolen. På den måde sikrer man, at de nye generationer har en bedre forståelse for almindelig økonomi. Det skulle på sigt gerne medvirke at færre borgere ender ud med store gældsposter, som de kan have svært med at komme ud af.

Vi har skrevet en række tips og tricks, som kan hjælpe dig som forbruger inden du går ud og optager et privatlån.

Få overblik over din økonomi med et budget

Undersøgelser viser, at det er de færreste mennesker, som har lagt et budget, de lever efter. For mange mennesker kan et budget være et godt redskab til at se, hvad deres penge egentligt bliver brugt på.

Ved at samle alle sine faste indtægter og udgifter i en oversigt, kan man lynhurtigt se sit rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet er med til at give en indikation af, om du har en sund eller usund økonomi. Mange banker og andre kreditinstitutioner benytter sig blandt andet af rådighedsbeløbet for at se, om det vil være forsvarligt at låne penge ud.

Rådighedsbeløbet er det beløb, du har tilbage, når du har betalt alle dine regninger. Det skal dække alle andre udgifter som f.eks. husholdning, fritidsinteresser, ferier og hvad du ellers har behov for som person. Opsparing er typisk også indregnet i rådighedsbeløbet, hvorfor det kan være en fordel ikke at gældsætte sig selv for højt.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*