Juridisk afdeling bruger lovgivning der måske vedtages i 2026 – ledes af ikke-jurist

Del artiklen her:

Det hører til sjældenhederne at det er en ikke-jurist, der står i spidsen for en juridisk afdeling. Men det er tilfældet i Aalborg Kommune, hvor lederen af det juridiske kontor hos Børne- og Ungeforvaltningen ikke selv er uddannet jurist.

Lovgivning der først står til at blive vedtaget i 2026 og aktuelt fremstår i en hel anden udgave en dén, som jurist hos Aalborg Kommune, Tine Ejstrup Paulsen, præsenterede den på. Det i forbindelse med en aktindsigtsbegæring, hvor Tine Ejstrup Paulsen på vegne af Børne- og Ungeforvaltningen i Aalborg Kommune forberedte ansøgeren af en aktindsigtsbegæring på, at der ville blive givet afslag.

Først efter Journalista.dks henvendelser til Børne- og Ungeforvaltningen blev Tine Ejstrup Paulsen klar over, at hun henviste til EU-lovgivning, der som minimum har lange udsigter inden indførelsen i dansk lovgivning.

Tine Ejstrup Paulsens nægtede efterfølgende alligevel udlevering af oplysningerne, fordi hun nu mente at det var i strid med lovgivningen at fremsende oplysninger om lønforhold for medarbejdere, der ikke længere er ansat i Aalborg Kommune – selv om oplysningerne kun er få år gamle og udleveringskravet fremgår direkte af Offentlighedsloven.

Hendes afgørelse er udsendt på vegne af det juridiske kontor hos Børne- og Ungeforvaltningen, der samtidig må anses for iøjnefaldende, fordi det ledes af en embedsmand, som ikke er uddannet jurist. Det i skikkelse af lederen Anne Koldsø, som ifølge sin åbne LinkedIN-profil er uddannet erhvervsjurist. En uddannelse som i modsætning til den traditionelle juristuddannelse, kun i begrænset omfang har fokus på de områder, som spiller en afgørende juridisk rolle hos en kommune – nemlig offentlig ret.

Det er langt fra første gang, at Aalborg Kommune er blevet afsløret i at gøre brug af en noget alternativ sagsbehandling. Det har eksempelvis også været tilfældet, da stor kontant støtte til Socialdemokratiet blev forsøgt skjult via en såkaldt ”blomsterkonto”.

 

Andre artikler om Aalborg Kommune

Aalborg Kommune amok i events : 118.559.893 skattekroner brændt af på blot 7 år

Afsløring : Aalborg Kommune med skjult partistøtte til Socialdemokratiet – via ”blomsterkonto”

Ny kæmpestøtte til 3F fra Aalborg Kommune – som borgmester og kommunaldirektør ”glemte” at fortælle om

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*