Alternativ sagsbehandling : Jurist brugte lovgivning der slet ikke findes i Danmark – men som måske vedtages i 2026

Del artiklen her:

Det hører til sjældenhederne at en uddannet jurist påberåber sig en lovgivning, som slet ikke er vedtaget. Men det har været tilfældet for Aalborg Kommunes jurist Tine Ejstrup Paulsen i forbindelse med, at hun skulle træffe en afgørelse.

– EU har vedtaget et direktiv vedrørende styrekelse af princippet om lige løn til mænd og kvinder for samme arbejde eller arbejde af samme værdi.

Sådan lød en del af den email, som Tine Ejstrup Paulsen, jurist hos Aalborg Kommune sendte til en aalborgensisk borger i slutningen af september. Det i forbindelse med, at denne begærede fremsendelse af en række forhold omkring aflønningen af en tidligere ansat hos den nordjyske kommune.

Der var dog bare ét væsentligt problem : Lovgivningen som Tine Ejstrup Paulsen omtalte i forbindelse med et reelt afslag på aktindsigt, er slet ikke en del af dansk lovgivning. Lige som det også må anses for et væsentligt problem, at den form EU-lovgivningen aktuelt findes i, faktisk tager et helt andet udgangspunkt end det, som Tine Ejstrup Paulsen påberåbte sig. Det skyldes at den tvært i mod kæmper for mere åbenhed, når det eksempelvis handler om aflønningen af offentligt ansatte.

Ifølge Folketingets EU Oplysning er der tale om, at lovgivningen Tine Ejstrup Paulsen allerede tillagde værdi, formentligt først bliver en del af dansk lovgivning i 2026. Men hvilket indhold den præcist får, er således alt for tidligt at gisne om på nuværende tidspunkt.

Det er et af de punkterne der gennemgås i podcasten fra Aktindsigterne.dk, som du kan hører ved at klikke på playeren herunder. 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*