Milliarder brugt på vanvittige ejendomsvurderinger : Du må ikke vide hvem der scorede dem

Del artiklen her:

Hos Vurderingsstyrelsen er det ikke kun realistiske ejendomsvurderinger, der er problemer med. Det samme gælder også oplysninger om leverandørerne, som har været med til at udarbejde dem.

4 milliarder kroner.

Så meget lyder de foreløbige estimater på i forhold til, hvad skatteyderne har betalt for it-systemerne der ligger til grund for ejendomsvurderingerne, som Vurderingsstyrelsen udsendte i september måned. Vurderinger der i dén grad har trukket overskrifter, hvilket skyldes værdiansættelser af traditionelle sommerhusgrunde til omkring en kvart milliard kroner. Ligesom det eksempelvis også har fået danskerne til at spærre øjnene op, at selv mindre parcelhuse skulle have mangedoblet deres værdi indenfor blot få år.

Læs også : Embedsmænd bag vanvittige ejendomsvurderinger : Vælter sig i millionlønninger – og kæmpe bonusser

Uanset at vurderingerne på en række punkter fremstår uden hold i virkeligheden, kan de alligevel få stor betydning for landets boligejere. Det skyldes at vurderingerne eksempelvis kan få afgørende indvirkning på den boligskat, der skal betale for fremtiden.

 

Skandaleramt styrelse ser stort på reglerne

Ifølge skatteminister Jeppe Bruus Christensen, der er den politiske chef for Vurderingsstyrelsen, er en stor del af ejendomsvurderingerne ”helt på måneden”. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afslører, er han selv blandt dem, som er hårdt ramt.

Læs også : Region tilbage til normalen : Gyldent håndtryk på 4 millioner kroner til uønsket direktør

Men hvem det er som har har fået andel i de 4 milliarder kroner systemet til vurdering af ejendomsværdier har kostet, er ikke noget Vurderingsstyrelsen synes at have den store lyst til at oplyse offentligheden om. Således har styrelsen nu igennem flere uger nægtet at udlevere navnene på leverandørerne og størrelserne på ordrene, som de har sikret sig i forbindelse med systemernes udvikling.

Læs også : Skatteminister kaldte nye ejendomsvurderinger ”helt på månen” : Selv hårdt ramt af enorm stigning

Det på trods af et lovkrav om, at udlevering af denne type oplysninger skal ske indenfor 7 arbejdsdage.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*