Embedsmænd bag vanvittige ejendomsvurderinger : Vælter sig i millionlønninger – og kæmpe bonusser

Del artiklen her:

Uanset de åbenlyse problemer med de ifølge skatteminister Jeppe Bruus Christensen håbløse vurderinger af danskernes ejendomme, har embedsmændene bag sikret sig iøjnefaldende lønninger.

– Helt på månen.

Sådan lød det i midten af september fra skatteminister Jeppe Bruus Christensen, da han overfor statsmediet TV2 kom med sin dom over de ejendomsvurderinger, som netop var blevet udsendt af Vurderingsstyrelsen.

Ejendomsvurderinger som ikke kun får betydning for faste ejendommes salgsværdier, men samtidig de skatteregninger, som ejere kan se frem til at modtage.

Voldsomme nye ejendomsvurderinger, der ikke kun har ramt den socialdemokratiske minister selv. Men eksempelvis også ejere af traditionelle sommerhusgrunde, som ifølge Vurderingsstyrelsen, som hører under Skatteministeriet, pludselig skulle have en værdi på omkring en kvart milliard kroner.

Læs også : Skatteminister kaldte nye ejendomsvurderinger ”helt på månen” : Selv hårdt ramt af enorm stigning

Men samtidig med at Vurderingsstyrelsens arbejde i dén grad kan siges at have store negative og særdeles overraskende konsekvenser for mange boligejere, har topledelsen af styrelsen sikret sig lønninger på den særdeles gode side af millionen. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos styrelsen.

 

Store bonusser – for veludført arbejde

Således fremgår det af de udleverede bilag fra styrelsen, at dens direktør Poul Taankvist i 2022 havde en samlet indtjening på 1.874.241 kroner. Hvilket vil sige over den siddende statsminister, som må tage til takke med en samlet lønpakke på omkring 1.6 millioner kroner.

Læs også : Politikere brændte 180.000 kroner af på spareseminar – nægter at tale om det

Dermed lå han omkring en halv million kroner over sin vicedirektør Claus F. Houmann, hvis samlede lønpakke sidste år stod skatteyderne i 1.332.120 kroner. Hvilket var en smule over, hvad styrelsens andre vicedirektører modtog, da deres lønninger sidste år lå på omkring 1.2 millioner kroner.

Læs også : DR har i årevis foræret koncertbilletter til sine politiske chefer : Du må ikke vide hvem – af konkurrencemæssige hensyn

Omvendt havde såvel direktøren, underdirektøren og også kontorcheferne det til fælles, at de alle i 2022 sikrede sig bonusser for deres arbejde. Den største ekstraudbetaling stod Charlotte Tølbøll Lauritsen for, da underdirektøren på den konto kunne se 80.000 kroner gå ind på lønkontoen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*