Politikere brændte 180.000 kroner af på spareseminar – nægter at tale om det

Aalborg Kommunes presefoto af sit byråd
Del artiklen her:

Lige så hurtige byrådsmedlemmerne i Aalborg Kommune var til at rykke på hotel for at afholde et dyrt spareseminar, lige så besværlige er de – med én enkelt undtagelse – at bringe i tale om udgiften.

250 millioner kroner.

Så stort et økonomisk hul i budgettet, skal Aalborg Kommune have lukket, for at der igen kommer styr på indtægter og udgifter i den nordjyske hovedstad. Vel og mærke besparelser som i høj grad kommer til at gå ud over områder, der typisk omtales som kernevelfærd såsom folkeskoler og hjemmehjælp.

Alligevel fandt Aalborg Kommunes politiske og administrative top luft i budgettet til at afholde et dyrt seminar, da de i slutningen af august satte hinanden stævne. Det i forbindelse med det årlige budgetseminar, hvor fokus var på at finde mange og store besparelser.

Læs også : Fester og NASA-besøg : Kontroversiel nyansat erhvervsdirektør fyrede den af under USA-tur

Et seminar der ifølge Bjørknæs.dk blev en dyr affærer for skatteyderne, da regningen i alt lød på i størrelsesordenen 180.000 kroner.

 

Mur af tavshed – med én undtagelse

Et logisk spørgsmål til Aalborg Kommunes top er derfor, hvorfor det var nødvendigt at bruge så store udgifter på at finde frem til besparelser. Specielt i en situation hvor kommunen de seneste måneder har været ramt af en række skandaler om overforbrug af repræsentationskontoen, hvilket i høj grad relaterer sig til eventchefen Søren Thorst.

Læs også : Kommune skal spare en kvart milliard : Starter med lønfest – ny chef får 1.1 million kroner i årsløn

Men det er tilsyneladende ikke et spørgsmål, som byrådsmedlemmerne anført af den nytiltrådte socialdemokratiske borgmester Lasse Frimand Jensen ønsker at svare på. I hvert fald er ingen af dem vendt tilbage på spørgsmålene, som Journalista.dk har sendt til dem.

Læs også : Krævede som nytiltrådt borgmester offentliggørelse af udgifter til rejser og repræsentation – nu fjerner han den efter skandalesager 20. marts 2023 Lars Bjørknæs Aal

Eneste undtagelse er rådmand Kristoffer Storm fra Danmarksdemokraterne, som er af den klare overbevisning, at der sagtens kunne være sparet på udgifterne – det kan du læse nærmere om i artiklen her.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*