Rådmand om spareseminar til 180.000 kroner : Der kunne i dén grad været skåret ned på udgifterne

Aalborg Kommunes pressefoto af rådmand Kristoffer Storm (Danmarksdemokraterne)
Del artiklen her:

Mens byrådskollegaerne i dén grad er tilbageholdende med at udtale sig om forbruget af 180.000 kroner til et spareseminar, er der anderledes klarhed i svarene fra Danmarksdemokraternes rådmand Kristoffer Storm.

Økonomien har set bedre dage i Aalborg Kommune, som den kommende tid skal finde besparelser for i runde tal en kvart milliard kroner.

Det efter i en årrække at have haft et særdeles iøjnefaldende forbrug, når det har handlet om repræsentationskontoen. Således er først og fremmest eventchef Søren Thorst blevet afsløret i et stort forbrug af øl og andre former for alkohol, når han har svunget sit skatteyderbetalte Dankort på beværtninger i ind- og udland.

Læs også : Fester og NASA-besøg : Kontroversiel nyansat erhvervsdirektør fyrede den af under USA-tur

Men udgiften på 180.000 kroner til spareseminaret på et lokalt hotel er ikke noget, som byrådsmedlemmerne har haft lyst til at tale med Journalista.dk om. I hvert fald er hverken politikerne selv eller deres embedsmænd, vendt tilbage på vores henvendelser.

 

Rådmand : Det kunne være gjort langt billigere

Eneste undtagelse er rådmand Kristoffer Storm fra Danmarksdemokraterne, der i en email oplyser, at han finder udgiften langt over det fornuftige :

– Det kan gøres billigere og med samme kvalitet.

Læs også : Kommune skal spare en kvart milliard : Starter med lønfest – ny chef får 1.1 million kroner i årsløn

Overfor Journalista.dk fortæller Kristoffer Storm samtidig, at han ikke forstår hvorfor skatteyderne skal betale for overnatninger på hotellet, som ligger placeret få kilometer fra en række af byrådsmedlemmernes privatadresser :

– Jeg har ikke selv benyttet mig af muligheden for overnatninger under seminarer af denne type. Samtidig har jeg flere gange påpeget, at jeg synes det er forkert.

Læs også : Krævede som nytiltrådt borgmester offentliggørelse af udgifter til rejser og repræsentation – nu fjerner han den efter skandalesager 20. marts 2023

En byrådskollega der omvendt ikke synes brugen af overnatninger under budgetseminarer er forkert, er Enhedslistens rådmand i Aalborg Kommune Per Clausen. Således pålagde han skatteyderne at betale for sin overnatning, selv om han bor indenfor en radium af omkring 5 kilometer fra hotellet.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*