Borgmester efter at have brændt 180.000 kroner af på spareseminar : Nødvendigt

Aalborg Kommunes pressefoto af borgmester Lasse Frimand Jensen (S)
Del artiklen her:

Den politiske top i Aalborg Kommune kræver de kommende måneder, at indbyggerne i den nordjyske hovedstad skal spænde livremmen ind, for at få økonomien til at løbe rundt. Men når det handler om politikernes egen velfærd, er den tilsyneladende ikke for alvor til diskussion.

250 millioner kroner.

Så meget skal der spares på Aalborg Kommunes budget, for at de økonomiske ender kan mødes. Et gigantisk sparekrav der kommer i forlængelse af, at nordjyderne de seneste år har haft et meget stort forbrug. Eksempelvis over repræsentationskontoen, ligesom der heller ikke synes at have været nogle smalle steder, når det har handlet om afholdelsen af events i Aalborg.

Læs også : Kommunal chef igen og igen på pubcrawl : Skal kun betale 4.500 kroner tilbage

Alligevel kunne Bjørknæs.dk tidligere på ugen afslører, at Aalborg Kommunes politiske og administrative top brugte 180.000 kroner på et budgetseminar i slutningen af august, hvor de forestående besparelser blev særdeles konkrete. I første omgang var der tale om en udgift til seminaret, som politikerne ikke havde den store lyst til at tale om.

 

Rådmand : Selvfølgelig kunne der spares på seminaret

På det punkt lyder der nu nye toner fra Aalborgs nytiltrådte borgmester Lasse Frimand Jensen, der i en email til Journalista.dk oplyser, at udgiften til spareseminaret på et lokalt hotel, var noget nær en nødvendighed :

– Det er vigtigt for Aalborg Kommune, at Byrådet og andre centrale aktører i budgetprocessen er klædt godt på inden budgetforhandlingerne. Derfor valgte Byrådet allerede i forbindelse med vedtagelsen af budgetprocessen at fastholde budgetseminaret på linje med tidligere år.

Læs også : Per Clausen overnattede på luksushotel under spareseminar til 180.000 kroner – bor 5 kilometer væk

Samme melding lyder fra rådmand Jes Lunde fra De Radikale :

– Jeg kan tilslutte mig det svar, borgmesteren har sendt dig.

Læs også : Påstår at kæmpe for CO2-neutralitet : Tog med 20 andre flyet til København fra Aalborg

Det er dog langt fra alle aalborgensiske politikere, der er enige i den vurdering. Således har rådmanden Kristoffer Storm fra Danmarksdemokraterne overfor Journalista.dk udtalt, at han anser udgiften på 180.000 kroner for langt over grænsen for, hvad der skal bruges på budgetseminarer som det i slutningen af august.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*