Fester og NASA-besøg : Kontroversiel nyansat erhvervsdirektør fyrede den af under USA-tur

Del artiklen her:

På trods af en meget begrænset ledererfaring, ingen forudgående kommunale ansættelser og ikke-eksisterende akademisk baggrund, er Mette Bugge netop startet som erhvervsdirektør i Aalborg Kommune. Ansættelsen skete under ledelse af den skandaleramte borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som den nyansatte direktør hjalp under hans seneste valgkamp.

1.5 millioner kroner om året.

Det er i runde tal den aflønning, Mette Bugge kan se frem til som erhvervsdirektør i Aalborg Kommune. En stilling hun sikrede sig på en særdeles iøjnefaldende måde, efter at Thomas Kastrup-Larsen, der tidligere på foråret efter en række skandalesager offentliggjorde at han til sommer stopper i lokalpolitik, pludselig satte sig selv i spidsen for det ansættelsesudvalg, der valgte Mette Bugge som erhvervsdirektør.

Som Bjørknæs.dk tidligere har kunnet afsløre, skete nyansættelsen på trods af at Mette Bugge ikke tidligere har arbejdet indenfor den offentlige sektor. På samme måde som det også må anses for særdeles iøjnefaldende, at hendes forudgående erhvervsmæssige ledelseserfaring fremstår særdeles begrænset – ligesom hun heller ikke har nogen akademisk baggrund, som ellers normalt er et krav for at opnå stillinger på dette niveau.

Læs også : Aalborg Kommune amok i events : 118.559.893 skattekroner brændt af på blot 7 år

Omvendt har Mette Bugge et personligt kendskab til Thomas Kastrup-Larsen, som hun hjalp under hans seneste valgkamp. Det ved at optræde i en video, der var med til at skyde socialdemokratens forsøg på genvalg i gang.

 

Fester og turistoplevelser under USA-tur

Som en af de første opgaver efter sin tiltrædelse som erhvervsdirektør, tog Mette Bugge sammen med en aalborgensisk delegation til USA op til påske. Men bedømt på hendes opslag på det sociale medie LinkedIN, var det ikke kun de arbejdsmæssige opgaver, der var luft i budgettet og programmet til at få gennemført :

– Så går turen hjemad efter et par skønne dage i Houston med fuldt fokus på samarbejdet mellem USA og Danmark i 4. juli regi. Sammen med Rebildselskabet og en gruppe af dansk-amerikanere har der været fuldt program med besøg på NASA og personlige møder med mange spændende nye relationer, som er klar til både at modtage danske virksomheder og skabe åbninger til amerikanske samarbejdspartnere, som kan have glæde af Aalborgs og Nordjyllands potentiale inden for forskning og udvikling. Der har været plads til fest og hygge sammen med hele gruppen. En særlig tak til Anna Holiday for at invitere os alle hjem i hendes skønne hus.

Læs også : Årets fest i Aalborg : Byråd brænder 122.000 kroner af på afslutningsfest

På Journalista.dk har vi kontaktet Mette Bugge for at spørge, hvilken relevans det havde for skatteyderne, at hun besøgte NASA. Ligesom vi også har spurgt, om det at bruge udenlandsrejser til fester er det rigtige signal at sende i en situation, hvor Aalborg Kommune netop har været igennem en skandale om overforbrug af repræsentationskonti til store alkoholindtagelser.

Læs også : Hjemmeplejen i Aalborg hyrer konsulentfirma til filmproduktion, feltarbejde og power points – for 488.750 kroner

I forlængelse heraf har hun reelt kun ønsket at oplyse, at hendes USA-tur var fagligt begrundet. Derfor har hun heller ikke ønsket at svare på, hvorvidt hendes forbindelser til Thomas Kastrup-Larsen, havde indflydelse i forhold til ansættelsen som erhvervsdirektør.

LinkedIN-opslag fra Mette Bugge om USA-tur

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*