Årets fest i Aalborg : Byråd brænder 122.000 kroner af på afslutningsfest

Del artiklen her:

Når Aalborg Kommunes kommunalbestyrelse afslutter en valgperiode og begynder på ny, er det noget, der i dén grad skal fejres. Derfor måtte skatteyderne også finde den store pung frem, da byrådsmedlemmerne i vinter fejrede sig selv og hinanden.

Aalborg Kommune

– Vi vil gerne sende det signal, at nok er nok. Det er meget hårdt for vores kolleger at skulle stå i et sparekatalog i måske et halvt år, hvor deres fremtid er usikker. Vi har følt, at nogle politikere fremstillede det, som om vi tillidsrepræsentanter sagde god for besparelserne, og det vil vi gerne understrege, at det må være politikernes ansvar.

Sådan lød det fra Susanne Thorsø, fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Aalborg Kommune, overfor TV2 Nord, da hun i februar overfor den statslige tv-station fortalte om de frustrationer, hun sammen med sine kollegaer havde oplevet i forbindelse med en forestående sparerunde i den nordjyske hovedstad. Det i forbindelse med, at politikerne i Aalborgs byråd havde varslet nedskæringer for i størrelsesordenen 130 millioner kroner om året.

Læs også : Aalborgs viceborgmester førte an på 180 meter lang rød løber : Brænder 200.000 kroner af på reception

En økonomisk smalhals der dog ikke synes at gå igen, når det handler om byrådspolitikerne selv. For som aktindsigter opnået af Journalista.dk fastslår, så var der i dén grad dækket op til fest, da de aalborgensiske lokalpolitikere sagde farvel eller på gensyn til hinanden.

Faktura fra hotel i forbindelse med kommunalbestyrelses afskedsfest

 

Regning på 1.000 kroner per deltager

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, skete det den 13. januar 2018 for hele 125 deltagere. En sammenkomst der ikke blev afholdt i kommunens kantine, men i stedet på Cormwell Hvide Hus, der er et af Aalborgs absolut førende hoteller.

Læs også : Aalborgs rejsekonge slår til igen : Nyboe Andersen & Co brugte 312.562 kroner på USA-tur

For at understrege at der var tale om et ikke-fagligt arrangement, stod det i fakturaen fra Cormwell Hvide Hus opført, at politikere, embedsmænd, bedre halvdele og andre venner af Aalborg Kommune havde status af ”festdeltagere”. Prisen for hver af festdeltagerne lød på 700 kroner svarende til, at skatteyderne i alt måtte af med 87.500 kroner for den mad og de drikkevarer, de indtog under festlighederne.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Skatteyderne måtte ikke kun betale for fortæringen på hotellet, da de også blev afkrævet at dække udgifterne til den musik, der underholdt det afgående byråd og deres gæster. Det var med til at gøre, at den samlede regning inklusiv moms løb op i lige godt 122.000 kroner for den festlige aften.

Eller hvad der svarer til en gennemsnitlig kuvertpris på lige under 1.000 kroner per deltager.

Udgifter afholdt i forbindelse med kommunalbestyrelses afskedsfest

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*