Kendiskunstner scorer 8 millioner kroner for at udsmykke kirkerum – på supersygehus hvor byggeriet sejler

Region Nordjyllands pressefoto af Nyt Aalborg Universitetshospital taget af Line Bloch Klostergaard
Del artiklen her:

Det kan være en særdeles indbringende affærer at udsmykke kirkerummet på et kommende supersygehus, selv om det igen og igen er blevet ramt af skandaler – og hvor åbningsdatoen er mere end tvivlsom.

Vand i murværket.

Det er blot det seneste problem, som Nyt Aalborg Universitetshospital har kunnet melde om. En afsløring der kom i går, efter at Avisen Danmark havde fået aktindsigt i tilsynsnotater, rapporter og emailkorrespondance.

Tidligere på foråret kom det frem, at der var store problemer med fugt på det kommende supersygehus, hvis åbningsdato aktuelt henstår noget i det uvisse. Ligesom det eksempelvis også tidligere er blevet fastslået, at facaden på Aalborgs kommende supersygehus har store udfordringer, når det handler om at undgå at slå revner.

Læs også : Mens der spares på patienterne og deres behandling : Sygehus betaler kunstner 6.343.750 kroner for at udsmykke indgangspartiet

Men i det mindste synes der i hvert fald ét sted på sygehuset, hvor der er styr på tingene. Nemlig i kirkerummet, hvor en af Danmarks mest kendte kunstnere er ansvarlig for udsmykningen.

Del af aftale indgået mellem Bjørn Nørgaard og Aalborg Stift

 

Modstand fra vellønnet kunstner

Det i skikkelse af den snart 76 årige Bjørn Nørgaard, der ved siden af i en årrække at have været professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, også har stået bag en række kendte værker som eksempelvis skulpturen Menneskemuren i Horsens.

Læs også : Sygehus spekulerer i løntilskud : Scorer millioner fra én enkelt kommune

Men det er dog langt fra en opgave, som den rutinerede kunstner og eksprofessor må nøjes med håndører for at stå bag. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aalborg Stift, der har været ansvarlig for en række af udsmykningsopgaverne på Nyt Aalborg Universitetshospital, lyder den samlede regning på 7.8 millioner kroner.

Læs også : Universitet skærer ned igen og igen : Men har foreløbigt brændt over 500.000 kroner af på Folkemødet

Men det er dog langt fra en pris Bjørn Nørgaard har ønsket, at offentligheden skulle have adgang til. Således fremgår det af de fremsendte akter, at kunstneren krævede manglende udlevering af prisen til Journalista.dk, fordi der var tale om en aflønning fra fonde.

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*