Region forgyldte direktør i psykiatrien : Scorede 3.4 millioner i 2022

Pressefoto fra Region Midtjylland
Del artiklen her:

Økonomien er ifølge Region Midtjylland så stram, at det løbende er nødvendigt at skære ned på væsentlige dele af den regionale service. Alligevel udbetaler den lønninger til sin administrative top, som synes at vise et noget andet billede.

I oktober sidste år var der godt gang i mødeaktiviteten rundt om i Region Midtjylland. Det skyldtes indkaldelsen til en række borgermøder i Aarhus, Viborg og Holstebro afholdt på de lokale rutebilstationer, fordi regionen fandt det nødvendigt at skære afgørende ned på en række vigtige busforbindelser.

Nedskæringer som fulgte op på en række andre besparelser, som regionen har afholdt de seneste år. Her har det igen og igen lydt fra Region Midtjyllands politiske og administrative top, at der var skåret helt ind til det økonomiske ben. Det for at undgå, at eksempelvis unødvendige administrative omkostninger, skal medfører forringelser på den traditionelle kernevelfærd.

Læs også : Årsløn til direktør for kommunal virksomhed : 2.8 millioner kroner

Men alligevel udbetaler regionen løbende lønninger på et niveau, som må anses for iøjnefaldende. Specielt når det handler om den absolutte administrative top, hvilket fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos regionen.

 

Højest lønnede medarbejder hos regionen i 2022

Således kunne Journalista.dk i går afslører, at regionen i november sidste år, udbetalte et gyldent håndtryk til Phuong Le Quach Reisinia på 1.757.670 kroner. En ekstra udbetaling i forbindelse med hendes fratræden som lægefaglig direktør hos psykiatrien i Region Midtjylland, der skete denne måned.

Læs også : Borgmesters nye job scoret via en af vennerne : 1.3 millioner kroner i årsløn

Det såkaldte engangsvederlag, der ud over fratrædelsesgodtgørelser også dækker over forskellige former for bonusser, udgjorde dog kun halvdelen af indtægterne, som Phuong Le Quach Reisinia i 2022 fik fra Region Midtjylland. Det skyldes at hendes samlede indtjening herfra, endte med at stå skatteyderne i 3.439.535 kroner.

Læs også : Kommune skal spare en kvart milliard : Starter med lønfest – ny chef får 1.1 million kroner i årsløn

Derved blev Phuong Le Quach Reisinia den embedsmand hos Region Midtjylland, der sidste år fik de største udbetalinger herfra.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*