Borgmesters nye job scoret via en af vennerne : 1.3 millioner kroner i årsløn

Pressefoto af Thomas Kastrup-Larsens, Aalborgs socialdemokratiske borgmester
Del artiklen her:

Aalborgs afgående borgmester Thomas Kastrup-Larsen har sikret sig en ny stilling som direktør for et lokalt uddannelsessted, som udbetaler særdeles iøjnefaldende lønninger til sin topledelse.

 


Direkte indblanding fra en af politikerens gode venner, som han selv var med til at ansætte.

Det var tilfældet, da Aalborgs Kommunes socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, tidligere på foråret sikrede sig en stilling som direktør på UCN. En nordjysk uddannelsesinstitution, hvor politikeren efter sommerferien skal stå i spidsen for dens erhvervsrelaterede uddannelser.

I podcasten over denne artikel, som Aktindsigterne.dk har produceret i samarbejde med Journalista.dk, kan du høre at var det var en stilling der kom i stand, efter at Thomas Kastrup-Larsens gode ven, headhunteren Christian Roslev, havde såkaldt faciliteteret første og anden ansættelsesrunde forud for ansættelsen af den afgående borgmester.

Læs også : Ny kæmpestøtte til 3F fra Aalborg Kommune – som borgmester og kommunaldirektør ”glemte” at fortælle om

En indblanding fra Christian Roslev som må anses for endnu mere iøjnefaldende, fordi det var Thomas Kastrup-Larsen der i sin egenskab af borgmester, ansatte den nuværende headhunter i stillingen som kommunaldirektør for Aalborg Kommune.

En stilling Christian Roslev forlod ved årsskiftet, for i stedet at blive en del af headhunterfirmaet Genitor.

Samme lønniveau som uddannelsesministeren

Stillingen Christian Roslev kan siges at have hjulpet Thomas Kastrup-Larsen godt på vej til, er en særdeles attraktiv af slagsen. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos UCN.

Læs også : Kommune skal spare en kvart milliard : Starter med lønfest – ny chef får 1.1 million kroner i årsløn

Således oplyser den statsligt finansierede uddannelsesinstitution, at Thomas Kastrup-Larsen for fremtiden får en grundløn på 1.098.000 kroner om året. Oven i kommer så pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren på 18 procent, eller hvad der svarer til, at den snart tidligere politiker, som ikke har nogen forudgående erhvervserfaring indenfor uddannelsessektoren, får en årlig indtjening på omkring 1.3 millioner kroner. Derved kommer Thomas Kastrup-Larsen for fremtiden til at tjene næsten det samme, som hvis han havde været uddannelsesminister.

Læs også : Dækning af festival betalt af kommune – festivalchef medvirkede bagefter i borgmesters valgkampvideo

Socialdemokraten er dog langt fra den eneste hos UCN, hvis ansættelsesforhold kan anses for markante. Det drejer sig eksempelvis også om rektoren Kristina Kristoffersen, der ifølge en email fra UCN til Journalista.dk, sidste år tjente 1.471.205 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvad har man ellers venner til i landet med verdens højeste skatte- og afgiftstryk?

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*