Alternativ bekæmpelse af ulve : 370.000 kroner brændt af på fire trailere – som skal tage kampen op

Del artiklen her:

Det har langt fra været en billig oplevelse for skatteyderne, når kampen har skullet tages op mod ulvene. Eksempelvis ikke når man ser på trailerne, som Naturstyrelsen har indkøbt til brug for den daglige kamp.

Vi skal ikke mange år tilbage, før ulve var noget nær utænkelige i Danmark. Men efter at flere koble har krydset den dansk-tyske grænse, er de nu blevet en udfordring i hverdagen – specielt i det vestjyske, hvor rovdyrene løbende har angrebet og dræbt landmænds dyr.

Angreb der har haft optimale betingelser, fordi ulvene er fredede. Derfor er det ikke muligt at gå til angreb på dem, for at undgå at de eksempelvis angriber får. Derfor er det også nødvendigt for landmændene at tænke alternativt, for at undgå at det er deres dyr, der ender som ufrivillig foder.

Læs også : Danmarks dyreste trailer : Aarhus bruger flere hundrede tusinde kroner på ”medborgerskabsvogn”

En af de offentlige myndigheder der har forsøgt at hjælpe til i bestræbelserne er Naturstyrelsen, hvilket blandt andet er sket på en noget alternativ måde. Det ved at indkøbe fire trailere, som efterfølgende blev udstyret med forskellige effekter, som skulle kunne hjælpe i ulvekampen.

 

Bevilling brugt fuldt ud til trailere

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Naturstyrelsen, har dette dog langt fra været en billig oplevelse for skatteyderne at finansiere trailerne. Således oplyser styrelsen, at regningen i alt er løbet op i 371.799,80 kroner, når der sker medtagelse af moms.

Læs også : Københavns 6 borgmestre tog på forårstur med fokus på gourmet – for flere hundredtusinder skattekroner

Et beløb der i høj grad skyldes den faktura, som et sønderjysk hegn-firma kunne sende Naturstyrelsen på 140.875 kroner. Ligesom det også spillede ind på den samlede regning, at prisen for de indkøbte trailere endte på 103.875 kroner.

Læs også : DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk

Naturstyrelsen oplyser i en email til Journalista.dk, at trailerne er betalt via en ekstra bevilling, som den opnåede på Finansloven. En bevilling der svarer mere eller mindre på decimalen til, hvad der blev brugt på de fire trailere.

Fakturaer fra leverandører til Naturstyrelsens ulvetrailere

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*