DTU med fuld plade i administrations-bingo : Har 35 direktører – alle med millionløn

DTUs pressefoto af Carsten Orth Gaarn-Larsen, Koncerndirektør for offentlig-private samarbejder og livslang læring
Del artiklen her:

Samtidig med at økonomien ifølge DTUs eget udsagn er særdeles stram, må det tekniske universitets top i dén grad anses for at have sikret sig lønninger – og titler – der fremstår som iøjnefaldende.

– Ligesom resten af verden er DTUs økonomi påvirket af inflation, stigende energipriser og øgede udgifter til it-sikkerhed.

Sådan lød indledningen på den pressemeddelelse, som DTU udsendte i begyndelsen af marts sidste år. Her slog den skatteyderfinansierede uddannelsesinstitution samtidig fast, at der af økonomiske årsager var indgået frivillige fratrædelsesaftaler med 64 medarbejder – mens man havde set sig nødsaget til at afskedige yderligere 75.

Mens der er udtalte udfordringer for mere menige medarbejdere hos DTU, er der anderledes luft i budgettet og stillingsbetegnelserne, når det handler om den administrative ledelse.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos DTU.

Det drejer sig nemlig ikke kun om universitetsdirektøren Claus Nielsen, der i 2023 havde en samlet indtjening på 1.663.833 kroner, når der sker medregning af ikke kun bruttolønnen, men også pensionsindbetalinger fra DTU og bonusser.

Men eksempelvis også om Carsten Orth Gaarn-Larsen, hvis stillingsbetegnelse er Koncerndirektør for offentlig-private samarbejder og livslang læring. Således fremgår det af aktindsigterne fra DTU, at han sidste år kunne sætte 1.411.291 kroner ind på sin samlede lønkonto.

I alt drejer det sig om 35 ansatte hos DTU, der sidste år havde rang af direktør – og samtidig modtog en aflønning over 1 million kroner. Eksempelvis også Jörg Hübner, der som koncerndirektør i alt modtog en betaling på 1.198.592 kroner.

 

Andre artikler om DTU

Fadøllen flyder hos DTU på Bornholm: Brænder mange hundrede tusidende kroner af på Folkemødet

DTU skærer ned på forskningen – men brænder 450.000 kroner kroner af på Folkemødet

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*