Fadøllen flyder hos DTU på Bornholm: Brænder mange hundrede tusidende kroner af på Folkemødet

DTUs pressefoto af rektor Anders Bjarklev (taget af Steen Brogaard)
Del artiklen her:

De skatteyderbetalte fadøl står på det nærmeste i kø i disse dage på Bornholm hos Danmarks Tekniske Universitet, som også har fundet luft i budgettet til at hyre kendisser – i direkte forlængelse af omfattende nedskæringer hos uddannelsesinstitutionen.

– I dag har vi måttet sige farvel til 75 medarbejdere på grund af universitetets økonomiske situation. Det er vi ærgerlige over, men vores mål med de nuværende tiltag har været at lave de nødvendige besparelser, så vores budget kommer til at balancere fremover, og vi kan sikre DTU som levedygtigt universitet også om 5, 10 og 50 år.

Sådan lød det sidste forår fra Claus Nielsen, universitetsdirektør for DTU, i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med, at der blev gennemført en række besparelser på uddannelsesinstitutionen med hovedkontor nord for København.

Afskedigelser der kom i forlængelse af andre initiativer som ansættelsesstop, reducering af vedligeholdelsesopgaver og udskydelse af nybyggerier – alt sammen som en del af en spareøvelse.

Alligevel er DTU i disse dage også økonomiske særdeles markant til stede på Bornholm under Folkemødet.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*