Sygehusdirektør scorede 1.8 millioner kroner i gyldent håndtryk – blev overflødig

Region Hovedstadens pressefoto af Niels Würgler Hansen
Del artiklen her:

Samtidig med at Region Sjælland igen og igen taler om store udfordringer med at få de økonomiske ender til at mødes, udbetaler det næsten konstant store gyldne håndtryk til toppen af sit embedsværk.

Tilbage i august sidste år, traf Region Sjælland beslutningen om, at det ville fusionere Sjællands Universitetshospital og Nykøbing Falster Sygehus. En fusion der samtidig fik ansættelsesmæssige konsekvenser for Niels Würgler Hansen, som måtte forlade arbejdspladsen han havde haft de forudgående omkring 4 år.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk kom den hidtidige hospitalsdirektør, dog ikke til at forlade stillingen tomhændet.

For alene i 2023 modtog han nemlig et gyldent håndtryk, der stod skatteyderne i 1.811.591 kroner – hvortil kommer 2024-udbetalingerne. Det endda på trods af, at Niels Würgler Hansen hurtigt fandt sig et nyt højtlønnet job. Det i form af stillingen som direktør for Herlev og Gentofte Hospital, hvor han tiltrådte den 1. april i år.

Spørgsmålet omkring fratrædelsesgodtgørelsen til Niels Würgler Hansen kom for alvor op i forbindelse med, at Rigsrevisionen tidligere på året satte kritisk fokus på gyldne håndtryk hos ministerier og regioner.

Her nåede Rigsrevisionen frem til, at Region Sjælland var blandt dem, der havde udbetalt fratrædelsesgodtgørelser i strid med reglerne.

 

Andre artikler om Region Sjælland

Uanset kæmpe besparelser : Region forgylder ny direktør med ministermillionløn

Regional direktørs løn for 5 måneders arbejde : 3.5 millioner kroner

Luksushotel brugt til ansættelsessamtaler – der mundede ud i milliondyr fiasko

Flere hundrede tusinde kroner brændt af på ansættelse af direktør – som holdt få måneder

Arbejder med patientsikkerhed : Hånede benamputerede med tre kagemænd – og påstår ikke at kende den ansvarlige

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*