Skole fik påbud for mobning – kommunen påstår det slet ikke handlede om mobning

Del artiklen her:

Samtidig med at Hvidovre Kommune ikke anerkender mobningen foregået på Præstemoseskolen, har dens ledelse sikret sig store lønforhøjelser og bonusser for veludført arbejde.

Den Nationale Klageinstans mod Mobning er stedet man kan klage til, hvis ens barn er blevet udsat for mobning i skolen. Centret er en del af Dansk Center for Undervisningsmiljø, hvis opgave det er at sætte fokus på mobning og andre former for mistrivsel i skolen – for netop at undgå at dette sker.

En af reaktionsmulighederne klageinstansen har, er at tildele et påbud til en skole, som den vurderer ikke griber ind overfor mobningen. Et sådan påbud modtog Præstemoseskolen i Hvidovre Kommune op mod jul sidste år, hvilket Journalista.dk har fået aktindsigt i.

I afgørelsen fra Den Nationale Klageinstans mod Mobning slåes det blandt andet fast, at skolen og dens ledelse ikke gjorde nok, for at komme omfattende mobning mod en pige på skolen til livs.

Som vi har kunnet dokumentere på Journalista.dk, så har udtalelsen og ledelsens manglende indgriben, dog på ingen måde haft negativ indflydelse på ansættelsesforholdene for skoleleder Thomas Duelund Gravsen og souscher Peter Mogensen, der begge har fået bonusser for veludført arbejde – oven i markante lønforhøjelse.

Men selv om afgørelsen fra Den Nationale Klageinstans mod Mobning fastslog at der i omfattende grad var foregået mobning på Præstemoseskolen mod en pige, mener man fra Hvidovre Kommunes side slet ikke, at det var tilfældet og at afgørelsen omhandler dét.

Det oplyser Trine Larting, Hvidovre Kommunes direktør for skoleområdet, via kommunens presseafdeling i en email til Journalista.dk :

– Det påbud vi fik på Præstemoseskolen er efterlevet. Der blev blandt andet lavet en handleplan og iværksat tiltag, der har skullet skabe mindre uro og en bedre tone i den berørte klasse. Så sagen endte med at blive lukket igen efter skolens indsats for at efterleve påbuddet.

Samtidig slår Trine Larting fast, at der uanset afgørelsen fra Den Nationale Klageinstans mod Mobning, slet ikke var tale om netop dét :

– Præstemoseskolen og Hvidovre Kommune betragter i øvrigt ikke sagen som en sag om mobning.Hvidovre Kommune betragter i øvrigt ikke sagen som en sag om mobning.


Andre artikler om Præstemoseskolen

Skole ignorerede alvorlig mobning – ansvarlige scorede bonusser for veludført arbejde

Skoleleder så stort på henvendelse og reglerne : Greb ikke ind overfor mobning

Mobbeskole bruger flere hundrede tusinde kroner på lille podcaststudio

Del artiklen her:




1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*