Skoleleder så stort på henvendelse og reglerne : Greb ikke ind overfor mobning

Del artiklen her:

De manglende reaktioner gør, at Præstemoseskolen nu skal igennem et større arbejde med at få bragt orden i tingene. Det efter at have modtaget et påbud fra Den Nationale Klageinstans mod Mobning, der samtidig har påpeget andre typer af juridiske fejl i sagsbehandlingen på skolen ledet af Thomas Duelund Gravsen.

– Hvis skoler og uddannelsessteder ikke gør nok for at forebygge og stoppe mobning, kan man klage til Den Nationale Klageinstans mod Mobning. Klageinstansen er en del af Dansk Center for Undervisningsmiljø, som rådgiver skoler om trivsel og mobning.

Sådan lyder en del af den omtale, som Den Nationale Klageinstans mod Mobning giver af sig selv på sin hjemmeside. Her fortæller den offentlige instans samtidig, at hvis man bliver udsat for mobning, skal man i første omgang skal gå til sin egen skole, for ad den vej at få sat en stopper for problemerne.

En indledende klage til skolen der først og fremmest synes at have til formål, at parterne selv lokalt løser problemerne, så det ikke bliver nødvendigt at inddrage fx Den Nationale Klageinstans Mod Mobning.

Men sådan har det langt fra været i en aktuelt sag omkring Præstemoseskolen i Hvidovre, som Den Nationale Klageinstans mod Mobning afgjorde kort før jul.

En afgørelse Journalista.dk har fået aktindsigt i.

Af den fremgår blandt andet, at der på skolen igennem en længere periode har været dét, Den Nationale Klageinstans Mod Mobning omtaler som ”problemer med det psykiske undervisningsmiljø”. Det i form form af egentlig mobning af en elev, der på tidspunktet for klagens indgivelse i juni 2023 gik i 6. klasse, hvilket den nationale instans mener skolen allerede af egen drift skulle have undersøgt :

– Samlet set vurderer Den Nationale Klageinstans mod Mobning, at skolens ledelse skulle have lavet en egnet undersøgelse af, om klassen havde problemer med det psykiske undervisningsmiljø i form af mobning eller lignende.

Et manglende indgreb overfor mobningen der skete på trods af, at skolens leder i skikkelse af Thomas Duelund Gravsen, skulle eller burde have været bekendt med forholdene.

En af konsekvenserne for Præstemoseskolen er, at den nu er blevet pålagt at lave en undersøgelse om mobning på skolen – og hvordan det kan komme til livs.

Lige som Den Nationale Klageinstans mod Mobning i sin afgørelse også har indskærpet overfor skolen ledet af Thomas Duelund Gravsen, at den skal overholde en række forvaltningsretlige krav som eksempelvis klagevejledning.

 

Andre artikler om Hvidovre Kommune

Borgmesterhviskeren : Kommunaldirektør fortalte borgmester hvad han skulle gøre – midt under byrådsmøde

Skoleledere fyrede den af luksushotel for flere hundrede tusinde kroner – klagede bagefter over nedskæringer

Skoleledere slår til igen : Brænder endnu engang flere hundrede tusinde kroner af på luksushotel

Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Børnehavers ledelser brugte flere hundrede tusinde kroner på luksushotel – mens kollegaer blev fyret på stribe

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*