Børnehavers ledelser brugte flere hundrede tusinde kroner på luksushotel – mens kollegaer blev fyret på stribe

Del artiklen her:

Samtidig med at ledelserne af Hvidovre Kommunes børnehaver igen og igen har klaget over besparelser og fyringer, holdt de et dyrt seminar på et af Nordsjællands bedste og mest kendte hoteller.

Spørger man på rådhuset i Hvidovre Kommune, er der økonomisk smalhals i disse år. Hvilket blandt andet kunne læses ud af de forhandlinger, der gik forud for efterårets budgetforhandlinger i den københavnske forstadskommune.

Her lød kravet fra politisk hold, at det var nødvendigt at afskedige 44 fuldtidsansatte pædagoger.

Læs også : Skoleledere fyrede den af luksushotel for flere hundrede tusinde kroner – klagede bagefter over nedskæringer

Hvilket fik Rikke Graae Jakobsen, fællestidsrepræsentant for dagtilbud i Hvidovre Kommune for BUPL Storkøbenhavn, til overfor statsmediet TV2 Lorry at fortælle at afskedigelserne ville få nærmest katastrofale konsekvenser :

– Vi pædagoger er trivselseksperter, og det er os, der kan opspore hvilke børn, der har ekstra brug for støtte og hjælp. Hvis vi i vuggestuer og børnehaver ikke formår at sætte ind for de børn tidligt, så bliver opgaven kun større i skolen, hvor det specialpædagogiske område også er under pres.

Faktura fra hotel til Hvidovre Kommune

 

Landsholdets base brugt til pædagogisk kursus

Derfor skulle man måske også tro, at lige præcis Hvidovre Kommunes pædagoger ville gå forrest med et godt eksempel i forhold til, kun at afholde udgifter med direkte forbindelse til pasningen af børn. Det ud fra en betragtning om, at det ville kunne have nedbragt behovet for besparelser indenfor området.

Læs også : Slotsophold og gourmetrestauranter : Kommuner brænder millioner af på spareseminarer – hvert år

Alligevel fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hvidovre Kommune, at det langt fra må anses for at være tilfældet. For i sensommeren tog en meget stor delegation fra Hvidovre Kommune af i høj grad børnehavelevere og andre pædagoger på kursus på Hotel Marienlyst – luksushotellet i Helsingør blandt andet kendt for at huse det danske fodboldlandshold.

Læs også : Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Ophold af denne type er langt fra billige, hvilket heller ikke var tilfældet for Hvidovre Kommunes brug i dagene den 26. og 27. august sidste år. Således fremgår det af de udleverede bilag, at den samlede regning løb op i 272.260 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*