Falsk juristtitel og pludseligt opgivne krav: Copyright Agent med alternative forsøg på at inddrive påståede fordringer fra Ritzau Scanpix

Del artiklen her:

En lang række firmaer forsøger i disse år at inddrive påståede krav på vegne af fotografer, uanset at kravene i bedste fald kan være særdeles tvivlsomme. Et af dem er københavnske Copyright Agent, som inddriver påståede krav på vegne af Ritzau Scanpix.

– Vi har fået overdraget et krav fra Ritzau Scanpix, fordi du har overtrådt en af deres fotografers ophavsrettigheder.

Sådan lyder den korte udgave af de inkassoagtige skrivelser, som Copyright Agent i stort antal, sender rundt til dem, det københavnske firma mener har overtrådt ophavsretsreglerne.

På samme måde som firmaet, hvis senest offentliggjorte årsregnskab viser et underskud på den daglige drift på i størrelsesordenen 10.5 millioner kroner, typisk også truer med inddrivelse via domstolene, hvis modtageren af kravet ikke uden videre betaler.

Men som det fremgår af en aktuel sag Journalista.dk har haft adgang til, behøver der langt fra at være tale om, at det påståede krav holder vand. Ligesom der heller ikke er garanti for, at de juridiske oplysninger selskabets ansatte fremkommer med er korrekte.

Eller for den sags skyld at sagsbehandlingen foretages af ”universitetsuddannede jurister”, selv om det ellers er, hvad der blive oplyst.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*