Tavshed fra Ritzau Scanpix : Nægter at tale om revolverinddrivelse af mærkelige krav

Del artiklen her:

Brugen af det kontroversielle firma Copyright Agent til at inddrive tvivlsomme krav, sker samtidig med at Ritzau Scanpix i en aktuel sag fra Københavns Lufthavn, anså egne formodede lovbrud for at være noget nær ligegyldigt.

– Det svarer til at gå over for rødt på en bilfri søndag.

Sådan lød det fra Lars Vesterløkke, direktør for Ritzau Scanpix, da han i midten af december sidste år overfor statsmediet TV2 forholdt sig til, at firmaet der står bag en lang række billeder til dagspressen, var blevet politianmeldt. Det for tilsyneladende at have set stort på reglerne i Københavns Lufthavn, for at sikre sig eksklusive billeder af den svindeltiltalte Sanjay Shah, da han landede på dansk grund efter udlevering fra De Forenede Arabiske Emirater.

Ved i dén grad at bøje reglerne lykkedes det for Ritzau Scanpix at få et billede af Sanjay Shah, da han kom ud af flyet i lufthavnen. Hvilket skete ved at to fotografer fra Ritzau Scanpix købte billetter til et fly, som de ikke gik ombord på.

Det efter at Ritzau Scanpix tidligere havde fået afslag fra Københavns Lufthavn på at tage præcis samme type billeder.

Men det er ikke kun Ritzau Scanpix selv, der synes at gøre bruge af noget alternative metoder for at sikre sig indkomster. Det samme kan også siges at gøre sig gældende om Copyright Agent, der inddriver krav på vegne af Ritzau Scanpix.

Et firma der som Journalista.dk tidligere på dagen kunne afslører eksempelvis præsenterer medarbejdere som ”rigtige universitetsuddannede jurister”, selv om de ikke er det. På samme måde som Copyright Agent fx også er blevet fanget i at komme med juridiske oplysninger, som er forkerte.

Lige som Copyright Agent på vegne af Ritzau Scanpix forsøgte at inddrive et krav, der i bedste fald kunne siges at være afledet.

På Journalista.dk har vi kontaktet Ritzau Scanpix for at høre, hvorfor der gøres brug af et firma som Copyright Agent. Det specielt i en situation, hvor Ritzau Scanpix selv har markante udfordringer, når det handler om overholdelse af reglerne.

Men billedfirmaet er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*