Skoleledere slår til igen : Brænder endnu engang flere hundrede tusinde kroner af på luksushotel

Pressefoto fra Hotel Marienlyst
Del artiklen her:

På trods af at Hvidovre Kommune ifølge eget udsagn kæmper en hård kamp for at få de økonomiske ender til at mødes indenfor sin skolesektor, er den fast storkunde på et af Danmarks mest kendte luksushoteller.

Økonomien er bestemt ikke, hvad den har været i Hvidovre Kommune – i hvert fald ikke, hvis man spørger på rådhuset i den københavnske forstadskommune. For herfra lød det eksempelvis i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger, at der var behov for at skære dybt på den traditionelle kernevelfærd.

Det vil eksempelvis sige på de tilbud, som kommunen yder til sine yngste indbyggere. Ikke kun i forhold til daginstitutionerne, men også når det handler om folkeskolerne. Begge grupper måtte således holde for, da politikerne sidste efterår svang sparekniven.

Læs også : Biblioteket hyrer drag queen og drag king til bogoplæsning – til 1.000 kroner i timen

Spareøvelser der medførte omfattende kritik fra de lokale skoleledere, der sammen med pædagogerne påpegede de negative konsekvenser af nedskæringerne. Hvilket ifølge parterne samtidig ville få den konsekvens, at det ville blive sværere at rekruttere nye medarbejdere.

Faktura fra hotel til Hvidovre Kommune

 

Tilbagevendende tradition at tage på luksushotel – selv under coronaen

Derfor skulle man måske også tro, at lige præcis skolelederne ville gå forrest med et godt eksempel, når det handler om ikke at bruge udgifter uden direkte forbindelse til undervisningen. Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Hvidovre Kommune, synes dette langt fra at være tilfældet.

Læs også : Slotsophold og gourmetrestauranter : Kommuner brænder millioner af på spareseminarer – hvert år

Således lagde en stor delegation af skoleledere og andre lærere fra Hvidovre Kommune i midten af september 2021, mens coronaen hærgede Danmark, vejen forbi Hotel Marienlyst. Luksushotellet beliggende i Helsingør, som blandt andet er kendt for at være fodboldlandsholdets base.

Ophold på hoteller og konferencecentre af denne type er sjældent billige, hvilket heller ikke var tilfældet for Hvidovre Kommune i 2021, da skatteydernes regning for seminaret løb op i 159.516 kroner.

Læs også : Kommunaldirektør fik forlænget sin ansættelse – men scorede samtidig kæmpe fratrædelsesgodtgørelse

Efterhånden har det udviklet sig til en årlig tradition for Hvidovre Kommunes skoleledere og lærere, at de afholder et stort og omkostningstungt seminar på Hotel Marienlyst. Det var eksempelvis også tilfældet i 2022, hvor regningen endte på 141.570 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Jo, men når nu det store massive flertal af vælgerne stemmer, som de gør – valg efter valg, så er deres stemmeafgivelse da nærmest en indirekte godkendelse af, at denne type af offentligt forbrug er helt i orden.

    Det kan naturligvis også skyldes, at kendskabet til Journalista.dk ikke er helt så udbredt endnu, for den statsstøttede presse ønsker åbenbart ikke, at deres læsere skal kende til alt, hvad der hører under offentligt forbrug.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*