Miniguide: Find det bedste kviklån

Penge
Del artiklen her:

Sponsoreret indhold

Fra tid til anden oplever langt de fleste en uventet udgift. Det kan eksempelvis være en dyr tandlægeregning, eller bilen der er brudt sammen og skal repareres. Men en ulykke kommer sjældent alene, og derfor er det ikke altid man har et stort overskud på sin nødkonto. Der kan altså sagtens opstå situationer, hvor et kviklån kan være en rigtig god idé.

Men hvordan finder man så det bedste kviklån? I denne miniguide tager vi et nærmere kig på hvordan man finder og vælger det bedste kviklån til sin situation.

Vær opmærksom på kviklån renter og ÅOP

Du har måske før hørt at du skal være opmærksom på både ÅOP og renter når du vælger et lån. Men vidste du at begge disse tal kan snyde, hvis du ikke bruger dem korrekt?

Sådan kan renterne snyde dig

Renterne er en klassisk måde folk bliver “snydt” af kviklånsudbyderne. For mange skildrer med en meget lav rente på nogle få procent. Men faktisk siger renten aldrig hele sandheden. Der er nemlig mange andre udgifter forbundet med at tage et kviklån.

Eksempler på andre udgifter:

  • Stiftelsesomkostninger
  • Administrationsgebyr

Grundet de ovenstående og mange andre udgifter for kviklån, så kan du altså ikke nøjes med at se på renten på et kviklån.

I stedet for at kigge på renten, så kan du tage at kigge nærmere på begrebet ÅOP.

Sådan kan ÅOP snyde dig

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og er en sats der samler alle omkostningerne i et begreb. Det betyder at både renter, stiftelsesomkostninger, administrationsomkostninger og alle andre omkostninger er samlet i et tal.

Du tænker måske at du så blot skal kigge på ÅOP for at finde det bedste kviklån. Men udelukkende at kigge på ÅOP kan faktisk også få dig til at tage et forkert kviklån.

Tager du et lån i 12 måneder, har det typisk en lavere ÅOP, end et lån med en løbetid på 1 måned. Det skyldes at omkostninger for stiftelse og administration bliver delt ud over flere måneder. Men typisk er de samlede omkostninger, til de lån der har en længere løbetid, større.

Som hovedregel skal du altså gå efter det lån, hvis løbetid passer bedst til dig. Her undgår du nemlig at betale unødvendige renter for et langfristet lån med lav ÅOP.

Du har nu lært at både renter og ÅOP kan snyde dig. Men hvor finder du så det bedste lån?

Lav sammenligning af kviklån

Den bedste måde at finde det billigste lån er altid at sammenligne sine muligheder først. Så for at finde det bedste kviklån, er det en rigtig god idé, at bruge sammenligningstjenester for kviklån. Sammenligningstjenesterne medfører nemlig en del fordele for dig som låntager.

Eksempelvis får du et stort overblik over de forskellige udbydere. Det betyder at du så ikke skal finde 50 kviklånsreklamer frem fra dybet af din hukommelse for at huske hvilke udbydere der er på markedet.

Da du nu kan se alle de forskellige udbydere, så er det bare at se nærmere på de forskellige kviklånselskaber. Faktisk kan det være en god ide at sende en uforpligtende ansøgning til indtil flere som du finder interessante. På den måde får du bedre forudsætninger for at finde det billigste kviklån.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*