Foto med byrådskollegaer var ikke nok for borgmester : Skatteyderne betalte for portrætfotos til PR-brug

Pressefoto fra Helsingør Kommune af Benedikte Kiær
Del artiklen her:

Hos Helsingør Kommune har de en stor kommunikationsafdeling. Den var dog langt fra tilstrækkeligt, da borgmester Benedikte Kiær og ledende embedsmænd skulle foreviges.

Hos Helsingør Kommune var vinteren præget af sagen om den 92 årige Einer, der på trods af at være reelt blind og løbende hospitalsindlagt, ikke i første omgang kunne blive tildelt en plejehjemsplads af den nordsjællandske kommune. En økonomisk prioritering der først blev omgjort, efter at Erik Guldager sammen med andre såkaldte kageaktivister satte gang i en aktion, hvor de hver fredag afleverede en kage på Helsingør Rådhus. Det for på den måde at give det, som de omtalte som huskekager – for på en ironisk måde at gøre Helsingør Kommunes politikere og embedsmænd opmærksom på, at den manglende tildeling af en plejehjemsplads var uacceptabel.

Læs også : Kommune nægter blind 92-årig mand plejehjemsplads – men giver sin kommunaldirektør med løn på over 2 millioner kroner om året kæmpe lønforhøjelser

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, synes der dog ikke på samme måde at være økonomisk smalhals, når det kommer til at præsentere borgmester Benedikte Kiær og ledende embedsmænd i Helsingør Kommune på en god måde.

Eksempelvis ikke når det handler om de pressefotos, som man fra kommunens side gør brug af.

Fakturaer til Helsingør Kommune fra fotografer

 

Professionelle portrætfotos til borgmester og direktører

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at det i flere omgange har været nødvendigt at hyre en pressefotograf. Det på trods af at Helsingør Kommune ellers råder over en stor kommunikationsafdeling, hvis medarbejdere også i det daglige arbejder med foto.

Læs også : Helsingør Kommune vil være førende indenfor bæredygtighed : Sender alligevel stor delegation med fly til Folkemødet

Alligevel var det en lokal portrætfotograf, der i 2015 tog en række fotos af Helsingørs borgmester Benedikte Kiær, hvilket inklusiv moms medførte en regning på 3.750 kroner. En fotografering der skete vinteren 2014, ligesom fotografen også måtte i gang igen et par måneder senere, da det var to direktører, der skulle tages PR-fotos af – hvilket inklusiv moms stod skatteyderne i 5.000 kroner.

Læs også : Helsingør Kommune kager rundt i tingene : Har alligevel ikke politianmeldt aktivist der kæmpede for plejehjemsplads til syg og blind 92 årig

Det havde ellers været væsentligt billigere for de nordsjællandske skatteydere, hvis man i stedet havde fået taget egentlige gruppebilleder, som tilfældet har været efter kommunalvalgene. Således kostede det efter det seneste kommunalvalg i alt 7.830 kroner, da der blev taget portrætfotos af hver enkelt byrådsmedlem samt et gruppebillede af alle medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Fakturaer til Helsingør Kommune fra fotografer

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*