Salgene har ikke ligefrem stået i kø for By & Havn på MIPIM-messerne. Alligevel har det kommunale selskab brugt millioner af kroner, på at rejse til sydens sol.
– By & Havns vision er, at selskabet skal skabe levende bydele af international klasse, som er attraktive at bo og arbejde i, og som også er spændende at besøge.
På blandt andet denne måde beskriver By & Havn på sin hjemmeside, hvilke opgaver som selskabet, der for 95%’s vedkommende er ejet af Københavns Kommune, fokuserer på at levere. Det med et udgangspunkt på Københavns Havn, hvor organisationen, ledet af den tidligere københavnske overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, har sit markante domicil.
Ønsket om at skabe bydele af international klasse, kan også ses på de rejseomkostninger, som By & Havn har afholdt de seneste år på udenlandske konferencer og messer. Blandt andet MIPIM-messerne, som hvert år afholdes i marts i Cannes i Frankrig.
Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos By & Havn.
Dyre middage på Michelin-restauranter
Ifølge de fremsendte dokumenter, har det i perioden mellem 2011 og 2015 i alt kostet 1.787.572 kroner, for at embedsmændene kunne komme til Sydfrankrig. Dyreste år var 2015, hvor udgifterne løb op til 430.768 kroner.
Det var dog langt fra alle pengene, der er gået til eksempelvis messestande og markedsføringsmateriale. By & Havn-folkene brugte eksempelvis 1.817 euro euro svarende til 13.520,12 kroner, på at besøge Michelin-restauranten Chez Vincent et Nicolas den 10. februar 2015. Jens Kramer Mikkelsen lagde også sammen med en gruppe gæster vejen forbi en anden Michelin-restaurant i form af La Cave den 12. marts 2013, hvilket betød en udgift for skatteryderne på 659,20 euro, eller hvad der svarer til 4.905 kroner. Hertil kommer receptionerne, som By & Havn afholder i forbindelse med MIPIM-messerne.
På trods af de store udgifter, er det dog begrænset, hvad der rent faktisk er kommet ud af anstrengelserne. Det fremgår af et notat, som firmaet udarbejdede i 2013 :
– Der blev ikke på MIPIM indgået egentlige salgsaftaler. Der har efterfølgende været en række opfølgende møder cirka halvdelen af investorerne, og det er selskabet bekendt, at nogle investorer ligeledes har kontaktet danske developpere med henblik på drøftelser om samarbejder.
——-
Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.
Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.
Vær den første til at kommentere