Fest på renovationen : Våde julefrokoster over beløbsgrænse – mens deltager skar ned på de svageste

Del artiklen her:

Renovationsselskaber lyder måske som en kedelig arbejdsplads. Det er dog langt fra tilfældet hos Odense Renovation, hvor fremtrædende byrådsmedlemmer er faste gæster ved festlige julefrokoster.

– Det betyder forringelser og afskedigelser. Det er pløk åndssvagt og voldsomt irriterende, at vi skal finde lidt over 21 mio. kr. på de svageste og mest udsatte borgere, fordi en åndssvag regering vil have et omprioriteringsbidrag.

Sådan lød en del af svadaen fra Brian Skov Nielsen, Enhedslistens rådmand for handicappede og ældre i Odense, da han i foråret overfor Fyens kommenterede på de besparelser, som ville ramme de sociale udgifter i HC Andersens hjemby. Ifølge Enhedslistens Odense-profil var det dog ikke kun regeringens skyld, at de svageste fynboer ville blive ramt af nedskæringer. Brian Skov Nielsen så også indad og erkendte, at hans egne økonomiske analyser havde været mangelfulde.

Til gengæld manglede der ikke noget, da lokalpolitikeren den 3. december 2015 tog til julefrokost hos Odense Renovation. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i det kommunalt ejede selskabs repræsentationsudgifter.

 

Kuvertpriser på over 1.000 kroner

Ifølge de fremsendte bilag, fandt 2015-udgaven af Odense Renovations julefrokost sted hos den historiske Den Gamle Kro i centrum af Odense. Her satte i alt 13 bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere sig til bordet, hvilket i alt kostede skatteyderne 12.010 kroner. Ud over en 5 retters menu til sammenlagt 5.837 kroner, kunne renovationsselskabets top få slukket tørsten med en række forskellige vine og øl.

Blandt bestyrelsesmedlemmerne som var til stede under julefrokosten, var ud over Brian Skov Nielsen eksempelvis også kommunalbestyrelsesmedlemmer fra Odense som Peter Rahbæk Juel (A) og Lars Havelund (C).

Udgiften var dog mindre end den, som skatteyderne i 2013 måtte afholde til Odense Renovations julefrokost. Den stod i 13.201 kroner, hvilket gav en kuvertpris på lige over 1.000 kroner, da sammenkomsten havde 13 deltagere. Dermed lå prisen også over den normale grænse for repræsentation af denne type på 1.000 kroner, som udledes af Peter Brixtofte-dommen.

Ved 2013-julefrokosten var der også markant deltagelse af fynske lokalpolitikere, hvilket blandt andet omfattede socialdemokraterne Helle Nielsen og Jesper Kinch-Jensen.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*