Ville bekæmpe ulighed og de rige : SFer scorer – igen – gyldent håndtryk oven i statsministerløn

Folketingets pressefoto af Jes Lunde
Del artiklen her:

Som politiker kæmpede Jes Lunde højlydt for, at forskellen mellem rige og fattige i Danmark skulle udjævnes mest muligt. Men som privatperson, synes folkesocialisten at have en helt anden økonomisk dagsorden.

Tilbage i slutningen af 90erne og begyndelsen af 00erne, var Jes Lunde et af de helt store navne i Socialistisk Folkeparti. Det efter at han op igennem 80erne havde skabt sit et navn på at være bidragsyder til udgivelser som ”Forslag til økonomisk politik fra arbejderbevægelsen i Danmark, Norge og Sverige” og ”Arbejdstidsnedsættelse. Beskæftigelse, betalingsbalance og offentlige finanser”, hvor han argumenterede for behovet for at løfte indkomsterne hos Danmarks lavest lønnede, mens de højest lønnede omvendt ikke skulle stige nævneværdigt i indtjening – de skulle i stedet brandbeskattes.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

Men efter Jes Lunde tabte en intern magtkamp hos SF i begyndelsen af 00erne, skete der tilsyneladende markante ændringer i måden, som den ellers stærkt venstreorienterede politiker vurderede den økonomiske ulighed på.

I hvert fald når det handlede om hans privatøkonomi.

Rebild Kommunes oplysninger om udbetaling til Jes Lunde

 

Samlede bonusser på få år for over 1.5 millioner kroner

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Rebild Kommune, at Jes Lunde får en ekstra udbetaling med sig, når han i forbindelse med sommerferien forlader sin stilling som kommunaldirektør. Det på trods af, at hans faste løn de seneste år har ligget på omkring 1.6 millioner kroner – meget lig statsministerens honorar.

Læs også : Lille kommune skærer ned på skoler og ældre – men giver direktør fratrædelsesgodtgørelse på 1.368.019 kroner

Rebild Kommune oplyser nemlig, at Jes Lunde modtager 453.204 kroner ved sin fratræden den 30. juni i år. Eller hvad der svarer til, at han får 3 måneders løn med sig ud af døren.

Læs også : Overlæge med millionløn forgyldt ved fratrædelse – efter tidligere at have fået kæmpe bonusser

Den ekstra udbetaling skal ses i forlængelse af, at Jes Lunde også i forbindelse med årsskiftet 2017/2018 modtog et såkaldt engangsvederlag. Det lød på omkring de 1.1 millioner kroner og kom til udbetaling i form af en såkaldt åremålsbonus, den tidligere SF-politiker modtog på trods, af at han fortsatte i sin stilling på uændrede vilkår.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*