Benny Engelbrecht fik ny pressechef med gode politiske forbindelser – og kæmpe lønforhøjelse i forhold til forgængeren

Transportministeriets pressefoto af Benny Engelbrecht taget af Nicolai Perjesi
Del artiklen her:

I det hele taget synes Trafikministeriet at været stedet man gerne vil arbejde, hvis man som kommunikationsmedarbejder tillægger lønsedlen afgørende betydning.

Traditionelt har selv den øverste del af embedsmandsstaben rundt om i de danske ministerier, været så godt som politisk neutrale. Det vil sige at ansættelserne ikke er sket ud fra, hvem der har haft regeringsmagten – men i stedet på baggrund af kvalifikationer.

Et udgangspunkt der i forbindelse med Mette Frederiksens overtagelse af Statsministeriet sommeren 2019 i dén grad kom under angreb, da der skete ansættelse af en række embedsmænd med åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet. Specielt hos ministeriernes kommunikationsafdelinger, hvor et stort antal nyansatte kommunikationschefer i dén grad syntes at have partibøgerne i orden.

Læs også : Borgmester stopper frivilligt : Alligevel millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

Men det er dog langt fra kun forbindelsen mellem pressecheferne og det regeringsbærende parti, som på mange måder må anses for markant. Det samme gør sig gældende i forhold til den aflønning, som denne gruppe embedsmænd modtager.

Forhold der eksempelvis fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Transportministeriet.

Transportministeriets opgørelse over aflønningen af sin kommunikationsafdeling

 

Erstattede tidligere Venstre-ansat – og scorede lønforhøjelse på 85.000 kroner

Blandt eksemplerne er Martin Hein, der den 1. maj 2020 tiltrådte i stillingen som pressechef hos Transportministeriet. Her erstattede Hein, der kom fra en lignende stilling hos Københavns Kommune og har haft en karriere med gode forbindelser til det politiske Danmark, Mia Josiassen, der tidligere har været ansat hos Venstre.

Læs også : Kendisjournalist krævede fuld åbenhed : Men hendes egen fede aftale kunne ingen andre byde på – og forhandlingerne foregik mundtligt uden referat

Under sit sidste hele år som pressechef hos Transportministeriet, modtog Mia Josiassen en bruttoløn på 647.981 kroner. Hertil kom arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 110.805 kroner, således at hendes samlede aflønning løb op i 758.786 kroner – hvortil desuden kom en bonusudbetaling på 40.000 kroner.

En aflønning Martin Hein ifølge Transportministeriet sætter klart til vægs, da han inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver, årligt tjener 844.056 kroner. Eller hvad der svarer til, at han har fået en lønforhøjelse på 85.270 kroner i forhold til sin forgænger.

Læs også : Kommunal nordjysk fjernvarmemand forgyldes: Scorer 2 millioner i årsløn

En betaling af Martin Hein, der langt fra må anses for enestående i Transportministeriets kommunikationsafdeling. Således hæver eksempelvis ministeriets webredaktør årligt lige under 600.000 kroner, når der sker medregning af de skatteyderbetalte pensionsindbetalinger.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*