Ubrugelige jobcentermedarbejdere scorer kæmpe lønforhøjelser – og får tonsvis af nye kollegaer

Del artiklen her:

Samtidig med at Københavns Kommunes Jobcenter har vist sig at være ude af stand til at hjælpe med at skaffe arbejdskraft, er de ansattes lønninger og antallet af kollegaer kun gået én vej de seneste år – og det er op.

Det trak store overskrifter i begyndelsen af september, da rengøringsfirmaet De 5 Stjerner søgte intet mindre end 450 nye medarbejdere. Det vel og mærke til stillinger, hvor det var begrænset, hvor mange forudgående faglige kvalifikationer, der var nødvendige – ligesom firmaet også var villig til at ansætte medarbejdere med begrænsede danskkundskaber.

Men på trods af at det henvendte sig flere gange til Københavns Kommunes Jobcenter, måtte rengøringsfolkene gå tomhændet hjem. Det efter at have erkendt, at jobcentrets ansatte ikke var i stand til at finde mere end blot en håndfuld potentielle medarbejdere.

Læs også : Københavns Kommune på kæmpeindkøb : Bruger 2.591.936 kroner på løbetrøjer til motionsløb – og mere end det dobbelte på mad og drikke

Det endda på trods af, at Jobcentret burde være helt oplagt til at hjælpe med at finde arbejdskraft til firmaer som De 5 Stjerner. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, er antallet af medarbejdere hos jobcentret på det nærmeste eksploderet de seneste år.

Københavns Kommunes opgørelse over medarbejdere og deres aflønninger hos Jobcentret

 

Markante lønforhøjelser – og mange nye ansigter

Således var der i 2016 1.227 fuldtidsansatte embedsmænd, hvis antallet opgøres på baggrund af årsværk. Det skete til en samlet aflønning på 569.054.000 kroner svarende til, at jobcentermedarbejderne dette år havde en gennemsnitsindtægt på 463.776 kroner.

Læs også : 125 embedsmænd tjener over millionen i Københavns Kommune – mens den skærer ned på kernevelfæren

Men siden synes der i dén grad at være sket noget i forhold til både ansættelser og lønninger hos Københavns Kommunes jobcentre. Således er der aktuelt 1.446 medarbejdere ansat, hvorfor der på blot 4-5 år er sket tilknytning af yderligere 219 fuldansatte medarbejde. Samtidig har medarbejderne fået ordentligt lønhop, da de i 2020 havde en gennemsnitsløn på 501.831 kroner.

Læs også : Københavns Kommune konkurrerer med privat firma : Bruger million på hjemmeside som bliver ignoreret

De flere hundrede ekstra medarbejdere og årlige gennemsnitlige lønforhøjelser på omkring 40.000 kroner, synes dog ikke at kunne aflæses på skatteydernes gevinst. I hvert fald ikke, når det handler om at finde ledig arbejdskraft til virksomheder til De 5 Stjerner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*