Københavns Kommune på kæmpeindkøb : Bruger 2.591.936 kroner på løbetrøjer til motionsløb – og mere end det dobbelte på mad og drikke

Del artiklen her:

Det er skatteyderne der skal til lommerne, når flere tusinde embedsmænd fra Københavns Kommune fast deltager i et motionsløb.

Københavns Kommune DHL Stafet

Der er fyldt særdeles godt op med embedsmænd fra Københavns Kommune, når firmaeventet DHL Stafetten løber af stablen. Indenfor de 5 seneste år drejer det sig i alt om 27.100 embedsmænd, der har taget løbeskoene på i forbindelse med stafetten – eller i gennemsnit 5.420 per år.

Læs også : Aarhus Kommune skærer dybt i kernevelfærden – men bruger over 2 millioner kroner på embedsmænds motionsløb

Men selv om deltagelsen i DHL-stafetten foregår i embedsmændenes fritid, er det alligevel en aktivitet, som skatteyderne pålægges at betale. Ikke kun i forhold til deltagergebyrer, men også den påklædning og den forplejning, som de løbende bureaukrater bærer og indtager i forlængelse af det årlige motionsløb.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Københavns Kommune.

Københavns Kommunes opgørelser over udgifter til deltagelsen ved DHL Stafetten

 

Velklædte og godt bespiste under motionsløb

Blandt andet i de udgifter, som man fra kommunens side har afholdt til de løbetrøjer, der er blevet indkøbt til de fem seneste år. Udgifter der i perioden mellem 2015 og 2019 årligt inklusiv moms, har stået skatteyderne i mellem 403.206 kroner og 615.000 kroner.

Læs også : Ædegilde til motionsløb : Kommune købte – endnu engang – grill-pølser for over 120.000 kroner

Det for de mellem 2015 og 2019 mellem 4.745 og 5.845 kommunale embedsmænd, kunne blive iklædt løbetrøjer til DHL-stafet-deltagelsen. Eller hvad der gjorde, at skatteydernes udgifter til løbetøjet alene, har stået i 2.591.936 kroner.

Læs også : Rådmand om brug af 2 millioner kroner på DHL-Stafet : Jeg stopper frådseriet

Udgiften til beklædning er dog langt fra den eneste, som må anses for markant. Således har skatteyderne også for årene 2015 til 2019 betalt 6.410.477 kroner inklusiv moms, for at embedsmændene kunne få mad og drikke i forbindelse med motionsløbet.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Malke, malke, malke og malke…….At ødsle andre folks penge væk, er en kunst – der dyrkes med effektivitet og velvære….

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*