Salg og pantsætning af forventet arv – hvad er muligt?

Del artiklen her:

Må man godt sælge eller pantsætte arv, som man endnu ikke har modtaget?

Mange der står til at arve et stort beløb overvejer uden tvivl, om de ikke skal tage en smule forskud på glæderne og bruge lidt af den kommende arv som sikkerhed for et lån. Eller hvor eksempelvis arvingen til en dyr bil, allerede har fundet en køber til den – hvorfor der bliver indgået en aftale.

Problemet er bare, at der indenfor arvelovgivningen er forbud mod at foretage det man plejer at kalde for juridisk råden, før at en arv er kommet til udbetaling eller blevet modtaget. Det vil ikke kun sige salg og pantsætning af den endnu-ikke modtagne arv, men også eksempelvis indgåelse af byttehandler.

Vælger en forventet kommende arving alligevel at indgå aftaler om salg, pantsætning og lignende råden, er der tale om det, man juridisk plejer at kalde for en nullitet. Det vil sige en aftale, der ikke er gyldig.

En væsentlig del for forklaringen på forbuddet er, at et testamente normalt forholdsvist simpelt kan ændres eller tilbagekaldes. Derfor er der ingen sikkerhed for at en arving faktisk får en udbetaling, næsten før den er kommet til udbetaling eller et fysisk aktiv er udleveret fra dødsboet.

Juristkontoret er specialiseret i oprettelsen af skræddersyede testamenter, hvilket firmaets jurister gør for kun 1.499 kroner – og endda udsteder prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*