Ægtefællepensioner ved separation og skilsmisse – hvordan skal de deles?

Del artiklen her:

Er det muligt at opnå pension efter en afdød tidligere ægtefælle – og hvordan kan det gøres i praksis?

Traditionelt var det manden der tjente pengene udenfor huset, mens hustruen gik der hjemme og tog varer på familien. Det medførte en række forskellige pensionsordninger, som måske for den yngre generation kan synes at være forældede og uinteressante. Men som stadig kan have betydning, hvis ældre ægtefæller står foran en pension.

For her vil der efter omstændigheder nemlig kunne gøres krav på ægtefællepensioner, der typisk bliver omtalt som enkepension. Det skyldes at tale om en pension, der udbetales til den afdødes ægtefælle – også efter parret er gået fra hinanden via en separation eller skilsmisse.

En afgørende forudsætning for at kunne opnå enkepensionen er, at den afdøde ægtefælle betalte ægtefællebidrag ved sit dødsfald. Vel og mærke et ægtefællebidrag, som mindst skal være på niveau med, hvad den afdøde ville være blive pålagt at betale.

Derfor er spørgsmålet omkring enkepensionen også relevant, hvis ægtefællerne forud for deres separation eller skilsmisse kan blive enige om at indgå en aftale om, på hvilken måde ægteskabet skal opløses. Den type kontrakt kaldes normalt for en bodelingsoverenskomst, hvilket er blandt de familieretlige områder, firmaer som Juristkontoret har specialiseret sig i.

Således udarbejder firmaets jurister bodelingsoverenskomster til kun 1.499 kroner inklusiv moms, hvilket sker med prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*