Afsløring : Skatteyderne betalte Kinnocks feriehjemrejse

Del artiklen her:

Han havde været på ferie i Danmark, og skulle efterfølgende hjem til London for at starte i et nyt job. Alligevel var det de danske skatteydere, der betalte flybilletten mellem den danske og engelske hovedstad.

– De olympiske lege er så stort et arrangement, at det kan være svært at forestille sig et dansk værtskab for OL. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der har været på ferie i London de seneste to uger og netop har besøgt OL-byen, mener også, at man skal tænke sig godt om, før at eksempelvis København søger om værtsskabet.

Sådan skrev Politiken den 4. august 2012 i forbindelse med, at morgenavisen dækkede Helle Thorning-Schmidts besøg ved de olympiske lege i London. En tur hun tidligere overfor Billed-Bladethavde oplyst, var af privat karakter :

– I lufthavnen stødte de to TV 2-værter ind i Helle Thorning-Schmidt og hendes datter Camilla, som også skulle med SAS-maskinen til London, og så blev der tid til at snakke lidt, inden de skal mødes igen på fredag. Helle Thorning-Schmidt kommer nemlig ind i TV-studiet til Crone og Ankerdal på fredag, når TV 2 sender direkte TV i timevis fra åbningen af OL.

Men selv om at der tilsyneladende var tale om en privat rejse for den siddende socialdemokratiske statsminister, fik hendes mand Stephen Kinnock alligevel betalt sin hjemrejse fra København til London af skatteyderne. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Udenrigsministeriet og Statsministeriet.

 

Kinnock startede i nyt job – med betalt hjemrejse

Af bilaget fremgår, at udgiften beløb sig til 5.300 kroner. En regning der i første omgang blev betalt af Udenrigsministeriet, som efterfølgende sendte den videre til Statsministeriet.

Det var dog ikke kun for at tilslutte sig Helle Thorning-Schmidt, at Stephen Kinnock rejste fra Danmark til England den 3. august 2012. Det skete også for, at det nuværende medlem af det engelske parlament for Labour kunne starte i et nyt arbejde hos Xynteo. Det fremgår af en såkaldt catched udgave af firmaets hjemmeside, hvor Kinnock i en dansk oversættelse omtales på bl.a. denne måde :

– Stehphen Kinnock har været managing director for partnerskabet Global Leadership and Technology Exchange (GLTE) siden august 2012. Hans arbejdsopgave er at udvide og styrke GLTE-partnerskabsprogrammet.

Selv om Stephen Kinnock med andre ord skulle på familieferie i hjembyen London inden starten på et nyt arbejde, var det altså de danske skatteydere som fik lov til at betale hans hjemrejse.

————-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da der er tale om en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingerne ikke medtaget bilaget.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
2 Comments

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*