Båndlæggelse af arv – hvad vil det sige?

Del artiklen her:

Hvad vil det sige, hvis en arv er båndlagt – og hvilke forudsætninger skal være opfyldte?

Det kan måske virke underligt, men nogle gange kan man være i tvivl om, hvorvidt selv myndige arvinger, rent faktisk vil være i stand til at håndtere modtagelsen af en arv. I sådanne situationer har en testator, altså personen hvis arv arvingen modtager, efter omstændighederne mulighed for at foretage en såkaldt båndlæggelse.

Det vil sige at modtageren først kan råde over arven på et tidspunkt, som er fastsat af testatoren. Båndlæggelsen kan dog maksimalt varer, indtil at arvingen fylder 25 år.

Men for at en båndlæggelse overhovedet kan komme på tale, er der en række forudsætninger, der skal være opfyldte. Først og fremmest, at arvingen skal være såkaldt livsarving. Det vil sige enten ægtefælle og barn eller eventuelt barnebarn af afdøde. På samme måde som det også er blandt forudsætningerne, at kravet om båndlæggelse skal fremgå af et gyldigt testamente.

Juristkontoret har specialiseret sig i at oprette skræddersyede testamenter, hvilket firmaets jurister kun tager 1.499 kroner for – og endda giver en prisgaranti på.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*