Testamenter oprettet af ugifte samlevende

Del artiklen her:

Hvad er grunden til at man skal oprette et testamente sammen med sin kæreste hvis man ikke er gift – og hvis man opretter testamentet, hvor meget vil man så kunne arve efter kæresten?

Samlevere arver ikke automatisk efter hinanden, hvilket desværre ofte kommer som en overraskelse for dem. Det skyldes at de måske meget logisk tror, at de i kraft af et mangeårigt samliv, reelt er ægtefæller.

Men misforståelsen kan meget hurtigt medfører alvorlige konsekvenser, specielt hvis en af samleverne uventet dør – og det er afdøde der fx ejer den fælles bolig. I en sådan situation kan den længstlevende med et minimalt varsel, at forlade boligen uden kompensation. Det uanset om den længstlevende i årevis har betalt sin andel til huset, selv om det kun var afdøde der ejede det.

Måden at undgå den slags ubehagelige overraskelser på, er i høj grad ved at samlevende opretter testamenter. Typisk sker det i form af et såkaldt gensidigt testamente, hvor samleverne samtidig begunstiger hinanden mest muligt. Gør de det, vil de efter omstændighederne kunne arve op til 7/8 eller 3/4 af hinandens værdier.

Juristkontoret er specialiseret i at oprette skræddersyede testamenter eksempelvis til ugifte samlevende, hvilket firmaets jurister gør til en fast lav pris på 1.499 kroner – som endda er inklusiv prisgaranti.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*