Betjente udsat for ekstrem chikane : Skjult på hemmelige adresser med deres familier – på skatteydernes regning

Pressefoto fra Rigspolitiet
Del artiklen her:

Chikanen har været så omfattende efter en DR-dokumentar, at der blandt andet er blevet anmeldt en demonstration mod en navngiven politibetjent. Den skulle finde sted under en kamp, som hans fodboldhold spillede.

Bølgerne er gået højt de seneste uger i og omkring Sydøstjyllands Politi i forlængelse af den stærkt omdiskuterede dokumentar ”Forfulgt af politiet?”, der omhandler Farhad Tober og hans familie bosat i Vejle. Dokumentaren løb over skærmen på Danmarks Radio i begyndelsen af oktober, hvilket medførte en storm af protester overfor såvel politikredsen som flere af dens medarbejdere – herunder menige betjente.

Hvor omfattende protesterne har været overfor de ansatte ved Sydøstjyllands Politi i forlængelse af DR-udsendelsen, kan ses på det svar som justitsminister Peter Hummelgaard i går afgav overfor Folketingets Retsudvalg efter et spørgsmål fra ikke-medlemmet Peter Kofod fra Dansk Folkeparti. Her i oplyste Peter Hummelgaard efter at have indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, at hetzen mod flere ansatte har fremstået ekstrem voldsom. Så markant at der blandt andet blev anmeldt en demonstration, da en betjent skulle spille fodbold med sit amatørhold i en af de lavere fodboldrækker :

– Vi vil lave en demo mod en politiassistent fra Vejle Politi, da hans hold spiller i Grindsted.

Forhold der var med til at gøre, at to ansatte ved Sydøstjyllands Politi på skatteydernes regning sammen med deres familier, blev tildelt alternative indkvarteringer :

– Politikredsen har herunder betalt for, at to medarbejdere med familie har taget ophold uden for egen bolig i cirka en uge, da chikanen var på sit højeste. Der er en daglig ledelsesmæssig opfølgning på, hvordan de konkrete medarbejdere har det.

Seneste gang ”Forfulgt af politiet?” for alvor trak overskrifter var da det kom frem, at Sydøstjyllands Politi havde været af den klare opfattelse at Farhad Tober slet ikke havde været forsvundet.

Men at der i stedet have været tale om, at han var blevet holdt skjult af sin familie, for at undgå en tvangsfjernelse af ham.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*