Domstolsstyrelsen følger trop: Nægter at følge praksis fra Folketingets Ombudsmand

Del artiklen her:

Selv om Domstolsstyrelsen som en af sine opgaver har at holde øje med at domstolene overholdende gældende lovgivning, ser den selv via sin fuldmægtige Celeste Sophia Enroth stort på en velkendt praksis fra Folketingets Ombudsmand.

Udtalelser fra Folketingets Ombudsmand er nogle, der bliver fulgt uden at blinke med øjnene rundt om i den offentlige administration.

Sådan lyder en af de faste talemåder man lærer, når man studerer jura. Det skyldes den måske logiske slutning, at når Folketingets Ombudsmand på en række punkter kan sidestilles med en klageinstans, følges de juridiske vurderinger, der kommer herfra.

På samme måde som der heller ikke fra forvaltningens side stilles tvivl om, at såvel Folketingets Ombudsmand selv som hele den tilknyttede institution, er blandt Danmarks absolut førende eksperter indenfor offentlig ret.

Alligevel har der de seneste år dannet sig en praksis indenfor specielt ministerier og styrelser om, at vurderingerne på specielt ét område tilsidesættes igen og igen.

Få hurtig og nem adgang til artiklen. Vælg den type abonnement, der passer dig bedst – og få adgang til alle artikler, videoer og podcasts. Køb adgang - Allerede abonnement? Log ind her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*