DR fortsætter med at ansætte uden jobopslag – sikrede gammel kollega studieværtsjob

Del artiklen her:

På P3 har studieværter i en længere periode ansat hinanden, uden at stillingerne er blevet stået op. Manglende offentliggørelse af en ledig stilling som studievært på P1 var også tilfældet, da den tidligere vært på TV-Avisen, Laura Larrain, kort efter nytår sikrede sit et nyt job hos Danmarks Radio.

Danmarks Radio

– Som nyhedsjournalist er man vant til at skulle faktatjekke alting, men her lukker vi op for de store samtaler om livets uforklarlige mysterier, som folk går rundt og grubler over, og som vi kan være med til at sætte ord på. Det arbejde går jeg ind i med stor entusiasme

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra Danmarks Radio, da Paula Larrain i begyndelsen af januar kunne offentliggøre, at hun vendte tilbage til statsmediet. Det for at være medvært på programmet ”De højere magter”, der er et nyt program på P1 om tro og åndelighed.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Ansættelser af denne type skulle man umiddelbart tro, skete efter en længere procedure, hvor alle interesserede fik mulighed for at byde ind. Men det har langt fra været tilfældet, for kun de indviede har haft chancen, for at blive ansat i jobbet.

Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Danmarks Radio.

Danmarks Radios oplysninger om ansættelsen af Paula Larrain

 

Fast praksis med manglende opslag på P3

Hendes tilknytning skete via et ansættelsesudvalg, der blandt andet bestod af P1s kanalchef, Thomas Buch-Andersen. Men hvad der præcist blev aftalt og hvorfor det var Paula Larrain der fik jobbet, har man fra Danmarks Radios side ikke den store lyst til at oplyse.

Læs også : Fætter-kusine-fest : Producers og kærestens samarbejdspartner udvalgt sammen med på forhånd kendte sange – men DR afviser nepotisme ved Melodi Grand Prix

Det fremgår af en email til Journalista.dk fra DR Jura, der er Danmarks Radios juridiske afdeling :

– Stillingen som vært på P1 programmet ”De højere magter” har ikke været slået op. Som hovedregel skal alle ledige stillinger i det offentlige besættes efter offentligt opslag. Der er dog enkelte undtagelser til denne hovedregel. En af disse undtagelser er bl.a. når der er tale om en værtsstilling, hvilket var tilfældet her.

Læs også : DR-stjerne slår falsk studieværtsjob op – for sjov

Dermed ligner ansættelsen af Paula Larrain meget den, som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, finder steder på P3. Her er det nemlig i høj grad studieværterne selv der afgør, hvem det er, de vil ansætte – uden at stillingerne slåes op.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*